Slår igennem: Nu fremlægger Mette Frederiksen egen lægejournal

Den 39-årige polske mand, der er sigtet for overfaldet – Foto: Privat

39-årig polsk mand slog statsminister Mette Frederiksen i København. Han er sigtet for vold mod tjenestemand

Statsministeriet oplyser fra lægejournal 7. juni, at statsminister Mette Frederiksen (S) efter slag havde fået et mindre piskesmæld.

Meldingen kommer, efter at en politiattest ifølge forsvareren i sagen om slaget i retten sagde, at statsministeren ikke lider af piskesmæld efter slaget. Det sagde forsvareren torsdag formiddag i Københavns Byret.

8. juni – altså dagen efter episoden – meddelte Statsministeriet følgende til Ritzau:

– Statsminister Mette Frederiksen blev efter slaget i går kørt til tjek på Rigshospitalet. Slaget har forårsaget lettere piskesmæld.

Torsdag eftermiddag har Statsministeriet udsendt en kort pressemeddelelse efter den seneste udvikling i retssagen.

– Med statsministerens samtykke kan det oplyses, at følgende fremgår af journal udarbejdet af ortopædkirurgisk bagvagt på Rigshospitalet den 7. juni 2024: Kontusion højre skulder, samt mindre distorsion cervicalcolumna (whiplash), står der i pressemeddelelsen.

Det er en 39-årig polsk mand, der er sigtet i sagen. Han skal blive i fængslet frem til 4. juli. Han er sigtet for vold mod tjenestemand.

Ifølge forsvarer Henrik Karl Nielsen er der ikke tale om piskesmæld, men “sædvanlig ømhed i arm og skulder”. Sådan udtrykte han det i retten med henvisning til politiattesten. Den er en lægelig erklæring, som udfærdiges i forbindelse med voldssager.

Under grundlovsforhøret 8. juni blev der fremlagt oplysninger fra en læge til politiet om, at statsministeren havde ømhed i nakken “svarende til en piskesmældslæsion”.

Den sigtede blev overmandet kort efter slaget af ansatte i Politiets Efterretningstjeneste (PET), som altid følger med Mette Frederiksen rundt i ind- og udland.

Polakken skal blive i fængslet frem til 4. juli. Det har en dommer i Københavns Byret besluttet torsdag formiddag.

/ritzau/