Skubber kvinde ud på skinnerne: “Jeg gjorde det for at dræbe”

En 19-årig kvinde blev skubbet ud foran et tog på Nørreport station af en 29-årig afghansk mand. Nu kan de implicerede endelig se frem til en afslutning af den grove sag.

Det var en fredag eftermiddag i december sidste år, hvor en 29-årig afghansk mand skubbede en 19-årige kvinde ud på togskinnerne.

Nu ser det ud til, at sagen kan få sin afslutning da manden har i sinde at tilstå drabsforsøg, siger mandens forsvarer, Henrik Karl Nielsen, til TV 2

Sidste år blev manden sigtet for at have skubbet kvinden ud på togskinnerne foran et S-tog.

Den 29-årige afghaner stod angiveligt på lur bag en søjle ved perronen i flere minutter, hvorefter han løb frem og skubbede den unge kvinde hårdt ned på skinnerne.

I grundlovsforhøret kom det frem, hvordan han flere gange kiggede hen mod kvinden, før at han fuldførte sit skub.

Manden, som ifølge Henrik Karl Nielsen er blevet mentalundersøgt og erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket, tilstod drabsforsøg ved en politiafhøring tilbage i foråret.

Han sagde: “Jeg gjorde det for at dræbe hende”, lyder det fra forsvareren.

I december erklærede den 29-årige mand sig indledningsvist uskyldig.

Motivet for forbrydelsen var uklart, da anklageren mente, at det var et tilfældigt offer, han havde udpeget sig, og det bekræftes nu.

Manden kendte ikke kvinden, som han valgte at skubbe ned på togskinnerne.

Ifølge forsvareren havde manden op til gerningsøjeblikket følt, at hans omgivelser var fjendtlige, og at han blev forfulgt.

Godt ti timer efter skubbet blev manden anholdt på sin adresse, da en kvinde havde genkendt ham ud fra politiets signalement.

Siden grundlovsforhøret har den 29-årige afghaner været varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk institution.

Ifølge Henrik Karl Nielsen har Retslægerådet blandt andet på baggrund af mentalundersøgelsen anbefalet en dom til anbringelse på en lukket psykiatrisk institution.

Retsmødet, som er offentlig, er berammet som en tilståelsessag i Københavns Byret 31. oktober.

Sager om børneporno eksploderer i Danmark