Sidste skoledag: 9. klasser puttede nåle i karameller til små elever

Flere skoler har fundet farlige genstande i karameller, som 9. klasser har smidt ud til yngre elever

Endnu en skole har fundet farlige genstande i karameller kastet ud på 9. klasseelevernes sidste skoledag.

Denne gang knappenåle.

I en Facebook-gruppe for Rungsted og Hørsholm har en bruger lagt et billede op af en besked på Aula.

Her har skoleleder på Vallerødskolen Jesper Hviid Andersen skrevet ud til forældre og medarbejdere, at der indtil videre er fundet seks nåle i karameller.

Han opfordrer alle forældre til at tjekke karamellerne eller smide dem ud og desuden skrive til lederen, hvis de finder noget.

– Vi ser naturligvis på sagen med stor alvor, og sagen vil blive politianmeldt, skriver han.

Torsdag aften siger Jesper Hviid Andersen til Ritzau, at det viser sig at have været en “prank”, der har fundet sted i et privat hjem og ikke har en relation til skolen.

– Der er ingen karameller kastet på skolen, som der har været nåle i, siger han.

Han vil ikke gå nærmere ind i, hvad der er sket, men afviser, at 9. klasseeleverne på skolen har haft noget med det at gøre.

Flere medier har de seneste dage kunne skrive om skoler, der oplever samme problematik.

Torsdag skriver TV 2, at små skolebørn fra en skole i Helsingør fandt glasskår i karameller, de havde samlet ind, efter 9. klasserne havde kastet dem ud.

TV 2 har været i kontakt med Nordsjællands Politi, der har modtaget tre henvendelser om glasskår i karameller. Ifølge vagtchef Kaspar Bengtsson har eleverne ikke spist karamellerne.

Nordsjællands Politi modtog torsdag en anden henvendelse om en knappenål i en karamel fundet på Hornbæk skole, skriver TV 2.

Fejringen af 9. klassernes sidste skoledag på Sank Annæ Gymnasiums Grundskole i København blev desuden onsdag aflyst.

Det skete, efter at der var fundet tegnestifter i karameller, som blev delt ud til de yngre elever.

Det skrev flere medier. Blandt andre lokalmediet KøbenhavnLIV, der havde set en besked, som skoleleder Malene Wegener Knudsen havde sendt til forældrene.

– At de blev fundet betyder, at nogle havde tegnestifterne inde i munden. Ingen er kommet til skade, skrev Malene Wegener Knudsen i beskeden.

Også på Skolen ved Gurrevej i Helsingør i Nordsjælland var der blevet fiflet med karamellerne, som de ældste elever delte ud på sidste skoledag.

Her havde flere af karamellerne vist sig at være pakket om og fyldt op med kattemad. Det skrev Helsingør Dagblad onsdag.

Torsdag aften skriver TV 2, at også Allerslev Skole i Lejre har fundet farlige, spidse genstande i karameller uddelt på sidste skoledag.

Her er der fundet tegnestifter, fremgår det af en opdatering på Aula, som TV 2 har set.

/ritzau/