Se alle billederne: Aktivister skabte uro foran Arla i nat

Miljø- og dyreorganisationen Animal Rebellion fortsætter sine blokader af Arla i Ishøj. Denne gang listede de unge aktivister sig ind under nattens mulm og mørke

Animal Rebellion har erklæret, at de vil blokere Arlas Distributions Center i Ishøj hvert døgn i den indeværende uge.

I nat mellem klokken 03.00 og 05.00 satte de sig på tværs af ind- og udgange, så de store Arla-lastbiler hverken kunne køre til eller fra centeret med mælkeprodukterne. Det betød, at der i nat var lukket i flere timer, indtil politi og øvrigt beredskab havde fjernet aktivisterne.

SE OGSÅ: FLERE MILJØAKTIVISTER ANHOLDT EFTER AKTION MOD ARLA

Animal Rebellion har fra start af erklæret, at de blokerer Arla på en ikke-voldelig måde, hvilket Vestegnens Politi også har bekræftet over for Presse-fotos.dk.

Helt udramatisk gik det dog ikke i nat, da en ung aktivist var ved at komme galt afsted.

”En chauffør fra Arla sætter sig ind i sin lastbil og bemærker ikke, at der står en demonstrant oven på den, så han begynder at køre. En hurtig og resolut indsats fra to Arla-medarbejdere, der fik stoppet lastbilen, gjorde, at man undgik en alvorlig ulykke,” fortæller den ene af Presse-fotos.dks to fotografer, der var til stede ved aktionen i nat.

Fotografen tilføjer, at han talte med en repræsentant fra Animal Rebellion, der forklarede ham, at miljøorganisationen ønskede en god dialog med både politi og Arla-medarbejdere. Fotografen bekræfter, at aktionen også bare præg af den udmelding.

Der er flere anholdte efter aktionen, som er blevet sigtet for ulovlig indtrængen, brud på ordensbekendtgørelsen og brud på færdselsloven.

SE OGSÅ: IGEN I DAG: MILJØAKTIVISTER MED BLOKADE AF ARLA

Animal Rebellion har valgt at lave aktioner mod Arla i Ishøj hele denne uge for at gøre opmærksom på, at det animalske landbrug er Danmarks største CO2-udleder, og fordi de mener, at Arla udnytter og reducerer køer til at være intet andet end malkemaskiner og produkter til menneskets fornøjelse.

Animal Rebellion er ifølge dem selv en global massebevægelse, der bruger civil ulydighed til at skabe en overgang fra animalsk langbrug til bæredygtig plantebasseret landbrug. Det gør de, fordi de vil redde klimaet fra de værste følgevirkninger, som de mener, at animalsk landbrug er med til at fremme.

”Det animalske landbrug smadrer klimaet og er samtidig skyld i den etiske krise, vi befinder os i, hvor vi slavegør dyr imod deres vilje. Klimaet skranter, ø stater synker i havet og folk må forlade deres hjem i syd. Det er konsekvenserne af, at firmaer ikke skifter til plantebasserede produkter,” fortæller Djøf Nielsen fra Animal Rebellion til Presse-fotos.dk og tilføjer:

”Det er tid til, vi ser os selv og dyrene i øjnene. Vi skal tage ansvar for vores planet, og de medvæsener vi er her sammen med.”

Djøf Nielsen er et aktivist navn. Presse-fotos.dk er bekendt med Djøfs rigtige identitet.