Så du det? Vildt vejrfænomen ramte Danmark

Lysende skyer

I nat kunne et helt særligt vejrfænomen ses i Danmark. Natteskyer lyser op, og de lysende natteskyer kan minde om tynde cirrusskyer, men normalt med en blålig, sølvskinnende eller nogle gange rød-orange farve, oplyser DMI.

Lys og nat er ikke normalt to ting, vi danskere forbinder med hinanden.

Dog foregår i disse dage noget helt særligt vejrmæssigt, som gør, at du kan opleve skyerne lyse op i vilde farver om natten og lige nu i Danmark. Ja, natteskyer lyser. Der er nemlig tale om et fænomen kaldet lysende natteskyer eller lysende natskyer.

Natten til søndag kunne skyerne ses lyse op i natten i Trekantsområdet. Men det er langt fra det eneste sted, du kan opleve det specielle syn.

Natteskyer lyser op i en blålig, en sølvskinnende eller nogle gange rød-orange endda, det skriver DMI på sin hjemmeside, at man kan være heldig at opleve, når natteskyer lyser i dette vilde vejrfænomen.

(Artiklen forsætter under billedet)

‘De består overvejende af frossent vand og befinder sig helt oppe i 70 til 90 kilometers højde på grænsen til rummet. De er dermed de højestliggende skyer i atmosfæren, og et godt stykke fra Troposfæren, som er det nederste lag af atmosfæren, og det lag, hvor skyer og vejr normalt forekommer’

Sådan skriver DMI, på sin hjemmeside, når de uddyber lidt om fænomenet med de lysende natteskyer.

Hvis du ikke lige er bekendt med forskellen Tropos og Atmos, så betyder det, at natteskyer lyser på grund af netop den beskrevne cocktail og sollys, som skaber farverne.

Læs også: Halo ring om solen – vildt vejrfænomen ramte atter Danmark