25. nov. 2022 - 14:45

Politihund reddede forkommen kvindes liv – men bed hende: Her er politiets statusEn politihund reddede formodentlig en kvindes liv, da den fandt hende stærkt underafkølet. Men hunden bed også kvinden under aktionen. Dog slipper hunden for aflivning.

Det var mandag aften i denne uge, at en politihund fandt frem til en 32-årig kvinde ved Slettestrand ved Jammerbugten. Kvinden lå i et buskads, og hun blev fundet i mørke.

Men da hun efterfølgende blev indlagt på sygehuset, fandt personalet også mærker efter hundebid.

“Det er ikke almindeligt i eftersøgningssager, som den her. Derfor slog vi også straks fast, at vi ville undersøge nærmere, hvad der var sket. Nu har vi fået den lægefaglige vurdering af kvindens mærker, og den beskriver entydigt, at der er tale om små sår efter tænder og overfladiske kradsemærker,” siger Claus Danø, politiinspektør, Nordjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at selvom sårene er små og kradsemærkerne overfladiske, så kan de bestemt godt mærkes.

“Kvinden har formentlig været bange for hunden, og det har skabt en svær situation for både hende og hunden. Det er rigtig træls, at det ender dér, hvor hunden bider efter hende. Men beskrivelsen af skaderne taler ikke for, at sagen skal have konsekvenser for hunden,” siger politiinspektøren.

LÆS OGSÅ: Leder voldtog og krænkede mindreårige piger på spejderture

Hundebiddene falder ikke ind under hundeloven. Og sagen skal heller ikke for Den Uafhængige Politklagemyndighed.

“Men vi vil gerne være 110 % sikre på, at vores hunde reagerer, som vi forventer af dem, i det omfang man kan, når man har med dyr at gøre. Derfor har vi testet den pågældende hund flere gange siden, både i mørke og dagslys, og den har hver gang reageret fuldstændig, som politihunde er trænet til,” siger Claus Danø.

Han lægger også vægt på, at hundesektionen i Nordjyllands Politi gør et vigtigt og stort stykke arbejde for at redde liv – mange gange om året.

“Det har været vigtigt for os at tale med kvindens familie i den her sag. Der er ingen tvivl om, at vi alle hellere ville have undgået, at kvinden blev væk fra sit bofællesskab, havnede i en livstruende situation og desværre også blev bidt af vores politihund. Men vi er glade for, at hunden fandt hende i tide, og det gjorde den kun på grund af de mange timers træning, som den her erfarne hund har fået.”