24. nov. 2022 - 20:57

Leder voldtog og krænkede mindreårige piger på spejdertureArkivfoto

En spejderleder er ved Retten i Glostrup tiltalt for at have krænket og voldtaget mindreårige piger

Under tre forskellige spejderture skal en spejderleder i 2016 og i 2017 have udført sine gerninger mod de mindreårige piger.

På en af turene stak han ifølge anklageskriftet hånden ned i soveposen hos en mindreårig pige, hvor han befølte hende over alt på kroppen. Her skulle han desuden have udsat hende for voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje, skriver B.T., der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Tre andre piger skal også have oplevet at blive gramset på af spejderlederen under turene. Det skete både på og under soveposen.

’I et af forholdene beskrives det, at en pige ikke under tre gange blev vækket om morgenen, fordi spejderlederen lagde sig tæt op ad hende, lagde armen om hende og rørte ved hende,’ skriver B.T..

Alle de mindreårige piger er under 15 år.

Ud over alle overgrebene på de mindreårige piger er spejderlederen også tiltalt for at være i besiddelse af pornografiske billeder af piger under 18 år.

På hans telefon blev der i oktober 2021 fundet 741 billeder af børn, der poserer afklædt med seksuelt facon og 1.209 billeder, der viser grafisk materiale af børn i seksuel kontakt med voksne.

SE OGSÅ: UMENNESKELIGE PRISER – OVER 100 KRONER FOR EN FADØL TIL VM I QATAR

Retssagen mod spejderlederen bliver indledt på tirsdag ved Retten i Glostrup. Der er afsat to retsdage til sagen.