13. okt. 2023 - 8:38

Politiet på kontrol: Hest måtte aflives!Politiet var sammen med Fødevarestyrelsen torsdag på kontrol på Stutteri Viegård på Vievej i Skals, hvor de kontrollerede 407 heste. En hest blev aflivet.

“Vi har skullet finde og tilse mange heste. Det er en stor opgave, og derfor har vi også fået assistance fra vores kolleger i dyrevelfærdssektionen i Nordjyllands Politi”, siger leder af lokalpolitiet i Viborg, Christian Toftemark, i en pressemeddelelse fra Midt- og Vestjyllands Politi.

En enkelt hest blev vurderet til at være i så dårlig sundhedstilstand, at ejeren efter kontrollen valgte at få hesten aflivet.

LÆS OGSÅ: Efter døde heste og uforsvarlige forhold: 40 betjente rykker ud til stutteri

“Hvad tilsynet i dag fører til af eventuelle nye pålæg og sigtelser, i den dyrevelfærdssag vi efterforsker, er for tidligt at sige mere om. Vi har fortsat en efterforskning, som som skrider fremad. Kontrollen i dag er endnu et skridt i den efterforskning, som også fortsætter efter i dag”, siger Christian Toftemark.

Ved en kontrol i august fandt politiet 50 nedgravede heste. Desuden fandt de en hel del heste, der var i ‘uforsvarlig tilstand’.

LÆS OGSÅ: 50 nedgravede heste fundet ved stutteri

Det førte til demonstrationer på stedet fra dyreværnsforeninger.