04. jul. 2022 - 12:40

Blod, sved og tårer: Stort galleri af hidtil usete billeder fra Field’s-angrebetSTORT GALLERI AF BILLEDER: Tre mennesker blev sent søndag eftermiddag skudt og dræbt i butikscentret Field’s. Fire mennesker blev efterfølgende indlagt i kritisk tilstand – tre af dem er nu uden for umiddelbar livsfare. Presse-fotos.dk bringer nederst i artiklen alle de dramatiske billeder fra angrebet.

Klokken 17.35 søndag modtog Københavns Politi flere anmeldelser om et skyderi i butikscentret Field’s på Amager. Her gik en mand rundt med et jagtgevær og formentlig et andet våben og skød på tilfældige personer. To 17-årige og en 47-årig er afgået ved døden efter at være blevet ramt af skud. To 19-årige, en 40-årig og en 50-årig blev efterfølgende indlagt i kritisk tilstand, men tre af dem er nu uden for umiddelbar livsfare.

Annonce

SE OGSÅ: NYT FRA FIELD’S: TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIGE DRÆBT

Politiet anholdt den formodet gerningsmand – en 22-årig dansk mand – klokken 17.48 tæt ved Field’s. Han er blevet afhørt og har fortalt, at han har været på gerningsstedet. Klokken 13.00 mandag vil den 22-årige blive fremstillet i grundlovsforhør. Københavns Politi mener, han arbejdede alene.

Københavns Politi oplyser desuden, at gerningsmanden skød mod tilfældige mennesker, og at køn, religion, race og lignende ikke spiller ind i motivet.

Presse-fotos.dks redaktion sender varme tanker til de efterladte.

SE ALLE BILLEDERNE HER:

Annonce

En helikopter med mindst en snigskytte overflyver Field’s kort efter de første skud under angrebet. Helikopteren hænger over butikscentret mange timer frem

En kvinde, der er blevet skudt af gerningsmanden inde i Field’s, bliver i første omgang evakueret til en politibil. Kort efter bliver hun rykket over i en ambulance. Hun var ved bevidsthed og bevægede sig.

Den formodet gerningsmand bliver anholdt klokken 17.48 tæt ved Field’s. Det skete 13 minutter efter den første anmeldelse.

Tungt bevæbnet politi omringer Field’s omkring klokken 17.45-18.30. Man ved på dette tidspunkt ikke, om der er flere gerningsmænd til stede i Field’s.

Annonce

En vagt i Field’s passer på en lille pige ude foran indkøbscentret kort efter angrebet

Politi- og redningsmandskab iler ind i indkøbscentret for at hjælpe folk i nød omkring klokken 18.00. Alt i mens flygter civile mennesker ud af Field’s. Flere har gemt sig på toiletter og i butikker

Beredskabet er massivt til stede på Ørestads Boulevard foran Field’s. Billederne er fra klokken 17.50 til klokken 20

Politi og øvrig beredskab arbejder hele natten i Field’s og området omkring. Det er en del af efterforskning efter skyderiet. Også hele mandag er beredskabet til stede i indkøbscentret. Field’s har oplyst, at centret holder lukket hele ugen. Billeder er fra klokken 00.00 til klokken 05.00 mandag morgen.

Søndag aften bliver der oprettet et krisecenter i Amagerhallen, hvor krisepsykologer hjælper mennesker, der har brug for psykologhjælp efter skyderiet

De første blomster er mandag formiddag blevet lagt foran Field’s for at minde ofre for skyderietANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER