09. jan. 2024 - 16:10

Politiet: Denne mand står bag kidnapningsforsøg af unge kvinderMidt- og Vestjyllands Politi leder efter Constantin Claudiu Micu i en sag om kidnapningsforsøg i Herning

Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser tirsdag en 28-årig rumænsk mand i forbindelse med en sag om to kidnapningsforsøg i Herning henholdsvis 29. oktober og 3. november sidste år.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Der er tale om en mand ved navn Constantin Claudiu Micu. Hans menes at have været involveret i kidnapningsforsøgene sammen med en 20-årig udenlandsk mand, der siden 8. november har været varetægtsfængslet.

– Vi har haft en del vidner til afhøring og har behandlet en stor mængde videoovervågning. Vi har også analyseret de spor, vi har hentet ind fra gerningsstederne, og kigget på de relationer, den 20-årige har haft.

– Alt det har vi arbejdet med hen over de seneste par måneder, og nu er vi kommet så langt, at vi mener at kunne sige, at den anden gerningsmand er den 28-årige, siger politikommissær Lars Boe Larsen til Ritzau.

Constantin Claudiu Micu beskrives som værende spinkel af bygning. Hvis man støder på ham, bør man ikke tage kontakt til ham, men i stedet kontakte politiet, lyder det.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet arbejder stadig på at afklare, hvilken relation Constantin Claudiu Micu har til den 20-årige.

– Der må jo være en eller anden relation. Vi mener jo, at de har siddet i en bil sammen og lavet noget alvorlig kriminalitet, som har givet en masse utryghed, siger Lars Boe Larsen.

Det første kidnapningsforsøg fandt sted natten til 29. oktober. Her blev en 22-årig kvinde forsøgt hevet ind i en mørk stationcar på H.P. Hansens Vej. Natten til 3. november blev en 18-årig kvinde så forsøgt kidnappet på Th. Nielsens Gade.

Begge kvinder formåede at rive sig løs og slippe væk.

Den 20-årige sigtede i sagen er foreløbigt varetægtsfængslet frem til 17. januar, hvor en dommer igen skal tage stilling til, om varetægtsfængslingen skal forlænges.

/ritzau/