12. okt. 2022 - 14:31

Politiet anholder 19 på Sjælland: Ville sælge 40 kilo kokainPolitiet har onsdag anholdt 19 personer på forskellige adresser rundt omkring på Sjælland i en sag om besiddelse og salg af op til 40 kilo kokain.

Kort efter klokken 6 onsdag morgen slog National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i samarbejde med Københavns Vestegns Politi, Københavns Politi, Nordsjællands Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi til mod en række adresser på Sjælland.

Det skriver NSK i en pressemeddelelse.

I en koordineret indsats ransagede politiet 29 adresser og anholdt 19 personer. De blev sigtet for at tilhøre et netværk, der har indsmuglet og distribueret store mængder hård narkotika samt hash.

LÆS OGSÅ: 12 mænd dømt for millioner af ulovlige cigaretter: Først i fængsel – så ud af Danmark

Anholdelserne af de 19 personer – 17 mænd i alderen 24-70 år samt 2 kvinder på 24 og 29 år – sker efter længere tids efterforskning.

Der blev under ransagningerne fundet en stor mængde kokain, hash, cigaretter, diverse designermøbler, en pistol, større pengebeløb samt beviser i form af bl.a. kommunikationsmidler, der vil indgå i den videre efterforskning.

“Dagens indsats er kulminationen på en omfangsrig og kompliceret efterforskning, der nu har været i gang et stykke tid. Med dagens anholdelser har vi taget et helt netværk, der distribuerer hård narkotika, ud af cirkulation og sigtet dem for særdeles grov narkotikakriminalitet. Dele af det narkotika, som sigtelserne vedrører, er beslaglagt ved en tidligere anholdelse og bekræfter netværkets evne til at håndtere de store mængder narkotika. Distribution af disse mængder kokain, bekræfter desværre med al tydelighed netværkets evne til at organisere sig, men med sagens anholdelser slutter det,” siger politiinspektør Mads Helios fra NSK.

12 af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør senere onsdag i Glostrup med krav om varetægtsfængsling.