Piraten Lucky får integrationsplan

Det er næppe gået mange danskeres næse forbi, at vi har fået en pirat til landet. En pirat, som har mistet sit ene ben i ildkamp mod danske styrker, kan nu tage næste skridt for at blive en integreret borger i Danmark.

Tilbage i januar modtog piraten Lucky opholdstilladelse i Danmark.

Nu skal Lucky så i gang med en uddannelsesplan, der skal lægges planer for mulig beskæftigelse, og så skal han have en integrationskontrakt.

Efter et spørgsmål, som blev fremsat af Dansk Folkepartis Integrationsordfører Mikkel Bjørn, til Integrationsminister Kaare Dybvad, så er det kommet frem hvordan Lucky fremover skal integreres i det danske samfund.

B.T. har erfaret indholdet af det fortrolige folketingssvar fra flere af hinanden uafhængige kilder.

‘Det her er jo helt absurd. Den mand burde aldrig have været i Danmark og at bilde sig ind, at han nu kan integreres meningsfuldt i Danmark er helt på månen’, siger integrationsordfører for Dansk Folkeparti, Mikkel Bjørn til B.T.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Fregatten Esbern Snare som blev angrebet af Lucky og de andre pirater

I november 2021 var Lucky og fire andre piratvenner i ildkamp med danske soldater fra fregatten Esbern Snare.

Her blev Lucky, som nu skal integreres i det danske samfund, hårdt såret og mistede sine fire kompagnoner. Lucky var så hårdt medtaget at han fik amputeret benet og fik derefter lov at komme med til Danmark.

Lucky skal integreres

Nu er den tidligere pirat så heldig at blive en del af det danske system.

Her skal han i gang med et selvforsørgelses- og hjemsendelsesprogram. På trods af navnet, så er det allerede blevet udelukket, at han kan blive sendt hjem til Nigeria.

Lucky skal derimod i gang med at lære det danske sprog. Han skal også til at kigge på nogle beskæftigelsesrettede tilbud, så han rigtig kan blive en integreret del af det danske hamsterhjul.

På trods af det manglende ben og de mange andre faktorer, så skal Lucky kunne stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Sammen med kommunen som Lucky er bosat i, så skal de i samarbejde have udformet en integrationskontrakt.

For at modtage sine ydelser skal han leve op til nogle faste mål, som skal indskrives i kontrakten.

Altså, Lucky skal nu til at sidde nede på kommunen og diskutere med en kommunal sagsbehandler, omkring hvilke kompetencer den tidligere pirat besidder. Derefter skal de så diskutere hvilken form for beskæftigelse han kan opnå i Danmark.

Den nigerianske pirat må hellere ønskes held og lykke med på vejen. Måske er det hårdt at være pirat, det skal jeg ikke kunne sige, men det skulle ikke være nogen dans på roser, at forsøge og komme i beskæftigelse i Danmark.

Velkommen til, Lucky.

I selve Folketinget hersker der også en del ballade i øjeblikket