Pige mister livet i forfærdelig hændelse: Nu er der nye oplysninger

En 12-årig pige er afgået ved døden, mens tre andre piger i alderen 10 til 12 år blev alvorligt kvæstet sammen med en 44-årig kvinde. Nu er der nye oplysninger i den skrækkelige sag

Den 11. april klokken 19.30 skete en eksplosion i et rækkehus på Nygade i Helsinge, som fik katastrofale følger for flere familier og blandt andet kostede en 12-årige pige livet.

Siden den voldsomme hændelse har Nordsjællands Politi efterforsket sagen for at blive klogere på, hvad der ledte op til eksplosionen – men den efterforskning indstilles nu, oplyser politiet uden at fastlægge den præcise årsag.

“Vi har arbejdet ud fra en hypotese om, at det har været uforsigtighed med brug af tørshampoo og en lighter der har forårsaget eksplosionen. De tekniske undersøgelse og vidneafhøringer har hverken kunne be- eller afkræfte dette, om end der ikke er fundet andre plausible forklaringer på eksplosionen,” siger vicepolitiinspektør Anne Nielsen.

Nordsjællands Politi og understreger, at politiet ikke har grund til at tro, at der er tale om andet end en tragisk ulykke.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses beredskabet arbejde omkring rækkehuset i timerne efter eksplosionen

Da eksplosionen skete var de fire piger alene inde på et værelse på førstesal, hvor de havde låst sig inde.

‘En nabo hørte eksplosionen og ilede til ulykkesstedet, hvor han hjalp en af pigerne, som var blevet stærkt forbrændt i ulykken, ned fra husets tag og bragte hende hjem til sig selv,’ oplyser Nordsjællands Politi og tilføjer:

‘Her ydede han førstehjælp ved at sørge for, at pigen kom i et kølende bad. Herefter skyndte han sig retur og var med til at redde de øvrige piger ud fra værelset.’

Den pågældende mand er sammen med to andre borgere, der også hjalp til, indstillet til en dusør.

En politiaktion foregår samtidig omkring et butikscenter, hvor et større område er afspærret, mens betjente har foretaget en evakuering af beboere i området. Presse-fotos.dk har flere oplysninger i sagen her.