Ny lægevurdering i sag om overfald på Mette Frederiksen

Polsk mand sigtes for at have overfaldet Mette Frederiksen på Kultorvet i København

Den sigtede i sagen om et slag mod statsminister Mette Frederiksen skal blive i fængslet frem til 4. juli.

Det har en dommer i Københavns Byret besluttet torsdag formiddag i sagen, hvor en polsk statsborger er sigtet for vold mod tjenestemand.

På Kultorvet midt i København fik statsministeren sidst på eftermiddagen den 7. juni et slag på højre skulder, fremgår det af sigtelsen. Det skete, da hun var på vej til en kaffeaftale med en veninde.

Den 39-årige polske mand blev overmandet kort efter af ansatte i Politiets Efterretningstjeneste.

Ifølge en politiattest fra en læge pådrog hun sig ømhed i skulder og arm.

“Vi kan af politiattesten nu se, at der ikke er tegn på en piskesmældslæsion. Der er sædvanlig ømhed i arm og skulder,” siger den sigtedes forsvarsadvokat Henrik Karl Nielsen ifølge Ekstra Bladet.

Forsvarsadvokaten henviser ifølge mediet til, at en leder på traumecentret på Rigshospitalet har oplyst til Københavns Politi, at der er ‘ømhed svarende til piskesmæld’, men ikke at der var tale om piskesmæld.

Da sagen blev forelagt for en dommer 8. juni, blev der henvist til en lægelig oplysning om, at statsministeren havde symptomer, der svarer til en piskesmældslæsion.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 39-årige polske mand, der er sigtet for overfaldet – Foto: Privat

I et retsmøde torsdag om forlængelse af varetægtsfængslingen gentages det, at manden nægter sig skyldig.

Manden havde stjålet alkohol i en Lidl-forretning, da han mødte statsministeren på Kultorvet, har han fortalt. Han var beruset.

Butikstyverier er ikke specielt nyt for den 39-årige. Siden 2019 har der været 20 bødesager om tyveri, oplyser anklageren.

Politiet afhørte forleden Mette Frederiksen, og i rapporten er beskrevet hendes oplevelse. Her står, at manden først sagde noget uforståeligt til hende og derefter med knyttet næve slog hende på skulderen. “Han slog til, personen slog igennem,” lyder det.

Hun er ikke sikker på, at han rettede sit slag mod hendes ansigt.

I retsmødet torsdag oplyser anklageren, at der desuden verserer sager om blufærdighedskrænkelse mod den 39-årige.

– Det er min klare opfattelse, at der vil ske udvisning med forbud mod indrejse i Danmark, siger hun om den kommende straffesag, hvor hun også forventer en straf på fængsel i tre måneder.

Dommeren siger torsdag, at der fortsat er en begrundet mistanke mod polakken. Varetægtsfængslingen begrunder hun med, at der er risiko for, at han vil stikke af fra den kommende sag.

Tilfældige forbipasserende har fundet en livsfarligt kvæstet mand, der ligger på gaden og skriger efter hjælp. Politiet er ankommet til stedet, mens manden er blevet bragt på hospitalet, hvor han nu er indlagt i kritisk tilstand.