Motorvej topper uheldig statistik: ‘Farlige situationer’

Foto fra Skærup/Vejle.

Dobbelt så mange gange i forhold til Danmarks mest trafikerede vej bliver Vejdirektoratet tilkaldt til denne danske motorvej.

Køge Bugt Motorvejen regnes for den mest trafikerede vej i Danmark.

Dog er det ikke her, der oftest er tale om udrykning fra Vejdirektoratet.

Presse-fotos.dk dækker ofte sager om ‘Tabt gods’ på de danske motorveje, og i en Pressemeddelelse fra Gjensidige, der er lavet ud fra en opgørelse af Vejdirektoratet for forsikringsvirksomheden, kan man nu se, at der er flest af disse tilfælde på motorvejen gennem Vejle, Østjyske Motorvej.

Her har Vejdirektoratet været ude og rydde op 465 gange. På Køge Bugt Motorvejen lå tallet på 159.

Kø på Østjyske Motorvej.

“Det kan skabe farlige situationer både for andre trafikanter, der kan blive ramt eller forsøger at undvige de tabte genstande, men også for de medarbejdere, der skal ud og fjerne dem fra vejen. Og derfor er det meget vigtigt, at man bruger den tid, det kræves for at sikre tingene på bilen eller traileren, inden man kører,” siger Lene Rasmussen, der er skadedirektør i Gjensidige, i pressemeddelelsen.

Alene sidste år måtte Vejdirektoratet 4.183 gange rykke ud med medarbejdere og en afspærringsvogn, fordi tabt gods blev vurderet som så farligt for trafikken, at det skulle fjernes omgående, skriver Gjensidige videre i pressemeddelelsen.

De skriver, at der ofte er tale om en sammenhæng mellem travlheden ved genbrugsstationerne og danskernes for dårligt fastspændte gods.

Men en stor del af de mange sager kunne formentlig være undgået, hvis bilisterne i højere grad blev opmærksomme på deres gods, inden de kører ud på vejene, lyder vurderingen fra Lene Rasmussen.

Hvis du oplever tabt gods på en statsvej, og du ikke har mulighed for selv at fjerne det, skal du kontakte Vejdirektoratets Trafikcenter på telefon 80202060.

Billede af uheld på Østjyske Motorvej.
Kø på den uheldsramte motorvej.