Morten Messerschmidt reagerer på vanvidsbilisterne

Vanvidsbilisime bliver et større og større tema herhjemme. På trods af de nye lovgivninger på området, og chancen for at staten kan inddrage dit køretøj, er der tilsyneladende mennesker der stadig blæser på lovgivningen og risikoen for at skade sine medmennesker.

En ny statistik der for nyligt er kommet frem i medierne, kan man se, at vanvidsbilisme i den grad stadig er et tema herhjemme.

Tallene der for nyligt kom frem efter, at TV 2 havde søgt aktindsigt hos Rigspolitiet, har fået mange til at spærre øjnene op.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har givet sit besyv med i forhold til den nye statistik. Det gør han i et længere opslag på facebook, hvor han, ikke så overraskende, hæfter sig ved overrepræsentationen af ikke etniske danskere.

Udenlandske statsborgere står bag mere end hver fjerde sigtelse for vanvidskørsel, siden loven trådte i kraft 1. april 2021.

I alt har landets politikredse 3965 gange rejst sigtelser for vanvidskørsel til og med 7. oktober i år – 1115 af disse er rejst mod udlændinge.

Over halvdelen af sigtelserne mod udenlandske statsborgere er rettet mod personer med østeuropæiske pas.

Messerschmidt indleder sit skriv med at snakke om nogle af de forfærdelige hændelser, som vi har set på det seneste.

En familie der blev brutalt torpederet, hvor begge forældre desværre mistede livet mens de to børn overlevede.

For kort tid siden var der endnu en vanvidsbilist som tog livet af tre ældre mennesker, mens han selv slap med skrammer.

‘Nu viser nye tal, at der – selvfølgelig – er en enorm overrepræsentation blandt udlændinge, når der fældes dom for vanvidskørsel. Det skal vi simpelthen ikke acceptere! Der skal sættes langt hårdere ind mod vanvidsbilisme. Flere beslaglæggelser af biler, hårdere straffe og øjeblikkelig frakendelse af kørekortet er nødvendige skridt’, skriver Morten Messerschmidt i sit Facebook opslag.

Han skriver videre, hvordan det ikke kun handler om straf, men i særdelshed om retfærdighed og respekt for sine medmennesker.