08. okt. 2023 - 9:12

Mor hører hendes børn blive kidnappet af terrorister: ‘Jeg var der ikke engang til at hjælpe”Illustrationsfoto – Hamas skyder sværm af raketter mod Israel i et terrorangreb lørdag morgen – Foto: X

En israelsk mor var lørdag formiddag i panik, da hun blot kunne høre til via en telefon, at terrorister brød ind i familiens hjem og kidnappede hendes to børn

En israelsk mor talte omkring klokken 08.30 i telefon med sine børn, da Hamas under et storstilet aktion lørdag angreb Israel med raketter og terrorister bevæbnet med automatvåben.

Annonce

Moren fortæller til CNN, at hendes børn er 12 og 16 år.

“Jeg talte i telefon med børnene, og pludselig kunne de høre døren gå i stykker. De sagde til mig, at der er nogle, der bryder ind i huset. De var dødsens bange. Jeg kan ikke engang forestillet mig, hvad de følte, og jeg var der ikke engang til at hjælpe dem,” siger moren til mediet.

Hun fortalte til børnene, at de skulle være stille og forblive i beskyttelsesrummet.

“Omkring klokken 08.45 kan jeg via telefonen hører, at døren bliver brudt op. Jeg kunne høre terroristerne tale arabisk til mine børn. Den yngste af dem sagde til dem, ‘jeg er for ung til at skulle med jer,'” siger moren til CNN.

Annonce

“Og pludselig gik forbindelse død. Det var sidste gang, jeg har hørt fra dem. Det var en meget, meget hård dag.”

Morens børn er formentlig blevet kidnappet med ind over grænsen til Gaza.

Af hensyn til børnene og hendes sikkerhed holder CNN moren anonynym.

SE OGSÅ: HAMAS TERRORISTER JUBLER MENS LIVLØS UNG KVINDE PARADERES RUNDT I GAZA

Annonce

Terrororganisationen Hamas angreb lørdag morgen Israel ved at skyde omkring 3.000 raketter ind over civile områder. Samtidig brød op til 1.000 terrorister ind over grænsen fra Gaza til Israel og skabte skræk og rædsel i flere byer. På det sociale medie X viser videoer, at der var henrettelseslignende tilstande på gader og veje.

Indtil videre er tabstallene opgjort til omkring 300 israelere. De fleste af dem er civile – herunder børn, kvinder og ældre. Derudover har både den israelske regering og Hamas bekræftet, at mindst 100 israelere er blevet taget til fange af sidstnævnte. Blandt dem er både soldater, civile- børn, kvinder og mænd.

På flere videoer, der florerer på det sociale medie X, kan man se unge kvinder skrigende i panik blive tvunget op på motorcykler og kidnappet ind i Gaza af Hamas’ terrorister. Det er ukendt, hvilken skæbne flere af dem er rendt ind i – men mindst en anden kvinde fra festivalen er blevet fundet død i en bil.

På andre videoer på X kan man se den unge kvinde Shani Louk liggende halvnøgen og livløs på et køretøj, mens Hamas’ terrorister kører hende rundt i en fejringsparade på gaden i Gaza. En stor menneskemængde med mænd jubler på videoen over den livløse kvinde, mens andre mænd spytter hende i hovedet. Shani Louk blev også kidnappet af terrorister på den musikfestivalen tæt ved grænsen til Gaza.

Israel har siden lørdag udført flere modangreb på mål i Gaza med bombardementer fra jagerfly. De seneste meldinger fra palæstinensiske myndigheder lyder, at omkring 250 personer i den forbindelse er dræbt.

Der er mere end 1.000 såret på begge sider.

Israels regering har lovet enorm hævn efter angrebet fra Hamas, og man forventer en snarlig landinvasion af Gaza. Derfor meddelte israelske myndigheder lørdag aften, at civile palæstinensere hurtigt bør forlade området.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER