19. okt. 2023 - 16:19

Meget farligt vejr over Danmark – 800.000 hjem i fare for at være uden strømTorsdag og fredag vil stormvejret ramme Danmark og allerede nu er der forhøjet vandstand flere steder i landet.

Både i Sønderjylland og på Fyn har stormen begyndt at melde sin ankomst. Og energiselskabet, som står for at forsyne op mod 800.000 husstande og virksomheder i Jylland, arbejder på højtryk.

Annonce

Her er man i gang med at forberede sig på at opretholde den stærke strømforbindelse, men hvis det går så galt, arbejder man på at kunne få strømmen tilbage hurtigst muligt.

LÆS OGSÅ: SØNDERJYLLAND: BORGERE KÆMPER FOR AT SIKRE HUSE

Det oplyser selskabet til BT.

“Vi gør naturligvis alt, hvad vi kan for at forebygge strømafbrydelser, men også gøre dem så korte som muligt, hvis uheldet er ude”, siger Ronni Weber-Andersen, som er ansvarlig for Netdrift hos N1.

Annonce

“Hvis strømmen skulle blive afbrudt i specifikke områder – fx som følge af forhøjet vandstand – så har N1 også nødgeneratorer stående klar til brug i de områder, hvor de kan anvendes. Det er blandt andet risikoen for, at der kan gå vand i kabelskabe eller tranformerstationer, som kan betyde, at N1 må afbryde strømmen, så der ikke sker større skader på anlæggene”, fortæller han til mediet.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER