Mary forklarer: Sådan går det med Dronning Margrethe

Arkivfoto: Dronning Margrethe.
Arkivfoto.

Dronning Mary giver opdatering om sin svigermors helbred. I sidste uge blev Dronning Margrethe indlagt efter et fald på Fredensborg Slot.

Dronning Mary udtaler sig for første gang angående Dronning Margrethes sygdomsforløb og indlæggelse.

Det var i sidste uge, at Dronning Margrethe blev indlagt på Rigshospitalet. Det skete som følge af et fald på Fredensborg Slot.

Her fik offentligheden kendskab til, at dronningen havde pådraget sig en skade omkring nakkehvirvlerne samt et brud på venstre hånd.

Fredag eftermiddag blev hun så udskrevet fra Rigshospitalet og vendte retur til Fredensborg Slot.

Nu sætter Dronning Mary for første gang ord på Margrethes tilstand. Her giver Mary udtryk for, at hun er optimistisk på sin svigermors vegne på trods af uheldet.

‘Efter omstændighederne har hun det rigtig godt. Jeg har haft mulighed for at besøge hende et par gange siden, hun kom hjem. Hun er mega sej,’ lød det fra Dronning Mary til Billed Bladet, der befandt sig i Landskonference for sundhedsplejersker.

Efter indlæggelsen kom det yderligere frem, at Dronning Margrethe skal bære en stiv halskrave de kommende måneder. Tilmed er hendes hånd i gips.

Dronning Margrethe holder humøret højt

Selvom uheldet har taget hårdt på dronningen, formår hun dog stadig at holde humøret højt. Det forklarer Mary, mens hendes svigermor forsøger at komme sig efter faldet.

Torsdag udtalte Kong Frederik sig også i forbindelse med sin mors helbred. Det gjorde han foran Københavns Rådhus, hvor kongen samtidig gav udtryk for, at han ikke har haft lejlighed for at besøge sin mor.

Her understregede han dog, at Dronning Margrethe efter omstændighederne havde det godt.

Dronning Margrethe har været ramt af helbredsproblemer på det seneste. Dette har medført, at hun ikke har røget siden februar.