12. okt. 2022 - 15:57

Mand fra Lolland anholdt: Solgte 1,6 millioner kopi-cigaretterPolitiet har anholdt en 30-årig mand fra Lolland, som har solgt 1,6 millioner kopi-cigaretter til en kundekreds på Lolland-Falster og i Jylland.

Den 30-årige blev sigtet for grov afgiftsunddragelse, efter at politiet havde ransaget tre steder på Lolland og Falster.

Ransagningerne gav dokumentation for 80.000 cigaretter af mærkerne Prince og Marlboro. Men manden har erkendt salget af de 1,6 millioner cigaretter.

LÆS OGSÅ: 12 mænd dømt for millioner af ulovlige cigaretter: Først i fængsel – så ud af Danmark

“Den 30-årige kan forvente et afgifts- og bødekrav fra Skat på samlet over fem millioner kroner, og dertil skal der udmåles en straf i retten. Derfor har politiet også beslaglagt bil, indeståender i bank og sikret andre værdigenstande, så flest mulige penge går retur i samfundets fælleskasse. Vi anser med denne aktion, at det konkrete salgsled på Lolland-Falster er lukket ned.,” siger Carsten Høj Hansen, politikommissær, Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, i en pressemeddelelse.

Kopicigaretter kan kendes på, at de ikke har banderole, hvilket er et bevis fra myndigheder på, at der er betalt afgift. De cigaretter, der blev fundet i denne sag, var desuden pakket i en løsere cellofanindpakning end fra de anerkendte producenter. En anden måde at genkende kopi- eller smuglercigaretter er salgsleddet, hvor politiet fraråder at købe cigaretter af privatpersoner.

“Organiseret salg af kopi- eller smuglercigaretter er en indtægtskilde for kriminelle, og uanset hvem sælgeren er, så befinder der sig for det meste mere hårdkogte kriminelle et sted ovenover i hierarkiet,” fortæller politikommissær Carsten Høj Hansen.