Lejebolig i København: Sådan finder du den rette bolig til dig

Dette indhold er sponsoreret

At finde den rette lejebolig i København er ikke altid en nem opgave. Det kræver tid og tålmodighed, fordi der ofte er mange boliger at vælge imellem, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Først og fremmest bør du overveje dine behov for plads, beliggenhed og pris. Hvis du eksempelvis leder efter en stor lejlighed med god beliggenhed midt i byen, vil det sandsynligvis være dyrere end et lille værelse udenfor centrum. Overvej derfor grundigt dine ønsker og behov, inden du begynder at søge efter boliger. Beslut dig derefter for hvilken type af bolig du er interesseret i: En hel lejlighed eller måske en dele lejlighed? Hvad skal din budgetramme være? Og hvilket område af København foretrækker du? Når disse spørgsmål er besvaret, kan du begynde at lede efter den rette lejebolig.

Introduktion til det københavnske boligmarked

Hvis du leder efter et nyt sted at bo, er København et godt sted at starte. Her kan du finde boliger i alle prisklasser og med mange forskellige muligheder for indretning og placering. Det københavnske boligmarked er dynamisk og spændende. Det er en by, der har meget at tilbyde både nye og nuværende beboere, med et stort udvalg af forskellige typer boliger. København har alt fra små lejligheder til store villaer, så der er noget for enhver smag. Derudover er det også en by med mange muligheder for at finde den perfekte bolig til dig selv eller din familie. 

København har et bredt udvalg af forskellige typer boliger, som du kan se på https://findboliger.dk, så der er gode muligheder for at finde en bolig, der vil opfylde dine behov og ønsker. Du kan vælge mellem almindelige lejligheder, rækkehuse, villaer og endda helt unikke huse som fx gamle skibsværfter eller andre historiske bygninger. Derudover er det københavnske boligmarked meget dynamisk, da der ofte kommer nye muligheder på markedet hele tiden. Det betyder at du altid kan holde øje med de seneste trends indenfor boligmarkedet samt de bedste priser på markedet. 

Dette skal du overveje når du skal vælge din lejebolig

Når du skal vælge din lejebolig, er der flere ting, du bør overveje. Du finder en liste her:

 • Plads: Hvor stor en bolig har du brug for?
 • Faciliteter: Er der nogle faciliteter, som du har behov for, såsom internet eller tøjvask? 
 • Beliggenhed: Hvor i København ønsker du at bo?
 • Økonomi: Hvor høj en husleje tillader dit budget?
 • Forbrug: Er forbrug inkluderet i huslejen eller skal dette betales oveni huslejen?
 • Husdyr: Har du behov for en lejebolig hvor husdyr er tilladt?

Derudover er det en fordel at undersøge forskellige typer af lejeboliger og overvej hvilken type, der passer bedst til dig. Det kan være en almindelig lejebolig, et værelse i en andelsboligforening eller en kollegiebolig. Endelig er det vigtigt at have god viden om boligmarkedet i København, så du har et klart billede af priserne på leje- og salgsboliger i byen. På den måde vil du føle dig mere sikker på dit valg og vide, at du har fundet den rette bolig til din livsstil og økonomi.

De bedste områder at bo i København

 • Indre By: Indre By er det centrale kvarter i København og består af gamle gader med smukke bygninger og hyggelige cafeer. Her findes der et stort udvalg af butikker, restauranter og andre seværdigheder. Dette kvarter er perfekt for dem, der ønsker en central beliggenhed med nem adgang til transportmulighederne.
 • Vesterbro: Vesterbro ligger lige syd for Indre By og er et trendy kvarter med masser af livlige cafeer, restauranter og butikker. Området har en rivende udvikling med mange nye spisesteder og barer samt flere grønne områder som fx Søndermarken Park. 
 • Nørrebro: Nørrebros stemning er helt unik. Her findes både hipster-cafeer, vintagebutikker samt et mangfoldigt folkeliv fra hele verden. Omkring Nørrebrogade findes der masser af livlige markeder samt specialbutikker indenfor madlavning og modebranchen. 
 • Østerbro: Østerbro ligger lidt længere væk fra centrum end de andre kvarterer men alligevel tæt på alle faciliteterne som fx shoppingcenteret Fisketorvet eller den smukke park Fælledparken.

Processen fra du søger lejebolig til du flytter ind – trin for trin

 1. Søg efter boliger: Start med at undersøge markedet for ledige lejeboliger og se hvilke krav, der stilles til dig som lejer. Dette kan du gøre online eller ved personligt fremmøde hos udlejerne. 
 2. Besigtigelse af boligen: Når du har fundet en bolig, som du gerne vil bo i, skal du besigtige den sammen med udlejer eller mægler. På den måde får du et godt indtryk af boligen og kan stille eventuelle spørgsmål om husleje, depositum osv., som du ønsker svar på. 
 3. Indsend ansøgning: Når du har besigtiget boligen, skal du sende en ansøgning til udlejer/mægler.
 4. Godkendelse af ansøgning: Udlejer/mæglern vil herefter behandle din ansøgning og godkende den eller afvise den alt efter deres kriterier for godkendelse af lejere.
 5. Underskriften af lejekontrakten: Når din ansøgning er blevet godkendt, skal der underskrives en lejekontrakt mellem dig og udlejer/mæglern, og så kan du flytte ind.