Læge taget for snyd: Tjente 26.570 kroner på at behandle sig selv

Foto: Flemming Krog.

En læge har fra 2015 til 2023 udbetalt 259 honorarer til sig selv, svarende til 26.570 kroner i bruttohonorar.

Det skriver DR.

Region Hovedstaden har undersøgt regionens såkaldte sololæger – de læger, der arbejder alene i deres klinikker – og konkluderer, at 140 læger har fået udbetalt penge for at være læge for sig selv. Det er i strid med reglerne.

Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) kalder tallene foruroligende.

– Det er et klokkeklart brud på den aftale, vi har med de praktiserende læger, siger han til DR.

Han mener, at pengene skal betales tilbage i regionens kasse. Han kalder det samtidigt “flovt” for de læger, der er involveret, men vil dog endnu ikke fastslå, hvorvidt der er tale om forsøg på snyd, siger han til DR.

Lægerne har blandt andet udbetalt penge for konsultationer, blodtapning og telefonkonsultationer.

De praktiserende lægers organisation, PLO, er enige med regionsformanden i, at der er tale om et brud på overenskomsten. Pengene skal leveres tilbage, siger Peder Reistad, der er formand i PLO Hovedstaden, til DR.

I lægernes overenskomst med regionerne står de almindelige bestemmelser for honorering beskrevet således:

– Lægen får intet ydelseshonorar for ydelse af lægehjælp til sig selv, til egen ægtefælle eller hjemmeboende børn, står der i overenskomsten.

Problemet ved udbetalingerne for at være læge for sig selv blev opdaget, efter en person skrev til regionens whistleblowerordning, skriver DR.

Onsdag skrev Altinget, at en lang række læger har fået honorarer udbetalt for at være læge for sig selv fra 2022-2023. Her fremgik det, at det gjaldt for 144 læger.

Efter gennemgang er fire læger flyttet til registrering som kompagni, oplyser Region Hovedstaden. Antallet af læger er derfor nu på 140.