Kvindelig politiker dømt for vold

En kvindelig politiker er i retten blevet dømt for vold efter en episode i en kolonihaveforening. Politikeren har fået en betinget fængselsesstraf

Det gik helt galt i september sidste år – og endte med en voldsom til den ene, da to kvinder mødte hinanden i et kolonihaveforening i Ballerup.

Dengang var den ene af kvinderne – en 59-årig kvinde – formand for den lokalepartiforening hos regeringspartiet Moderaterne, og hun endte med at sprøjte ukrudtsmiddel direkte i ansigtet på den anden kvinde.

Det viser en aktindsigt, som B.T. har fået.

Optrinnet startede, da offeret i sit kolonihavehus ikke langt fra politikerens kolonihave kunne høre en vedvarende bip-bip-lyd og til sidst besluttede, at hun ville gå over for at se, om alt var i orden.

Ifølge hende selv frygtede hun, at bip-lyden kunne betyde, at nogle var kommet til skade, eller at der kunne være sket et indbrud.

Da offeret trådte ind i haven og bankede på politikerens hoveddør, hvor bip-lyden kom fra, kunne hun pludselig ane en person, der kom imod hende og med en sprafalske sprøjtede opblandet ukrudtsgift af mærket Roundup i ansigtet på hende, mens hun flere gange sagde ‘Du skal gå væk, du skal gå væk’.

Det var den 59-årig politiker, der sprøjtede giften i hovedet på offeret, og det betød, at hendes syn blev sløret, ligesom hun blev ramt i hovedet af sprayflasken, så hun fik rifter.

Politikeren forklarede under sagen ved Retten i Glostrup, at hun blev sur og bange, fordi hun truede, der var tale om en tyv, som var kommet ind på hendes grund.

De to kendte ikke hinanden i forvejen.

Dommeren kunne dog ikke anerkende sagen som værende nødværge, og derfor straffede han den 59-årig kvindelige politiker med fængsel i 20 dage, som gøres betinget, hvis hun ikke begår ny kriminaltet i et år og udfører 40 timers ulønnet samfundstjeneste.

Den kvindelige politiker har anket dommen på stedet og desuden trukket sig fra den lokale partiforenings bestyrelse.

I en anden mere alvorlig sag er en mand på tragisk vis afgået ved døden, efter han prøvede at redde en hund.