Kongeetapen skal køres: Dansker i førertrøjen

I dag tager feltet i årets PostNord Danmark Rundt fat på 2. etape af løbet, og her finder vi allerede årets kongeetape.

Torsdag eftermiddag går det løs, når rytterne triller afsted på løbets 2.etape. Her skal rytterne køre 231 kilometer i det bakkede landskab omkring Vejle. Rytterne skal forcere hele 2000 højdemeter på dagens kongetape.

Rytterne starter etapen i Ringkøbing, inden de sætter kurs mod Vejle hvor de slutter af med en rundstrækning af 3 omgange. Det er tredje gang i løbets historie, at Ringkøbing får fornøjelsen af at være startby.

Her får rytterne mulighed for at teste deres klatreben, da de af tre omgange skal prøve kræfter med Gammel Højenvej, Koldingvej, og naturligvis den legendariske stigning Kiddesvej, der har en max. hældning på hele 21%.

Vejle er en velkendt by i Danmark Rundt regi, og i år er det faktisk 20.år i træk, at den Sydjyske by er vært for afslutningen på kongeetapen.

De danske stjerner

Sidste år løb de to danske stjerner Mads Pedersen og Mattias Skjelmose med hæderen, da sidstnævnte var hurtigst over bakkerne, og tog en vanvittigt flot sejr, 10 sekunder foran holdkammeraten Mads P.

De to var ganske suveræne sidste år, men i år er der håb for manden der kom tættest på de to danske stjerner. Hverken Mattias Skjelmose eller Mads Pedersen er til start i årets PostNord Danmark Rundt, derfor kan sidste års 3. plads i løbet måske drømme større i år.

Sidste års 3. plads var ingen ringere end danske Magnus Cort, der er blevet et stort hit i befolkningen. Det blev han særligt efter han underholdte alle på de Tour de France etaper der blev kørt i Danmark i 2022, hvor han en kort overgang noget at køre i den prikkede bjergtrøje. Der er derfor gode chancer for at han kan gøre sig forhåbninger om at tage et skridt op på podiet, og måske enda løbe med den samlede sejr.

Løbet blev skudt i gang i går med en holdtidskørsel omkring Holstebro. Den blev vundet af Team DSM, og her var det altså danske Tobias Lund Andresen der kørte først over stregen, så han kan få æren af at køre etapen i dag, som den første indehaver af førertrøjen i årets udgave af PostNord Danmark rundt.

Eventmanager hos Danmarks Cykel Union, Jens Kasler, forklarer i et interview med Ritzau Sport, at det ganske enkelt ikke kunne ønskes bedre.

‘Interessen stiger ganske enkelt for løbet, når danskere er med fremme. Det så vi sidste år, da vi havde et dansk podie. Det var fantastisk, og det øger interessen fra tilskuere og pressen, og det betyder meget for løbet’

Du kan følge løbet live resten af ugen, dagens etape starter klokken 12:15