Kolding: Mindreårige børn angrebet ved folkeskole

To mindreårige drenge er blevet angrebet med syrebomber, da de løb og spillede fodbold ved en folkeskole. Politiet er på sporet af gerningsmændene

To 10-årige drenge fik sig en meget slem overraskelse torsdag aften, da de pludselig fik kastet noget efter sig, mens de løb og spillede fodbold ved en skole i Kolding.

Det var ikke en bold eller en sten, som de fik kastet mod sig – derimod var det syrebomber.

Det oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Halfdan Kramer til B.T.. Ifølge vagtchefen var det en eller flere gerningsmænd, der kastede bomberne.

Heldigvis blev ingen af de mindreårige børn ramt, da flaskerne eksploderede, men det er ikke sikkert, at det bliver ved med at gå så godt, siger vagtchefen.

“Det er langt fra uden risiko. Der er tale om en væske, der kan virke ætsende, og som er potentielt farlig – både for mennesker, dyr og naturen,” siger Halfdan Kramer til B.T..

Sydøstjyllands Politi oplyser, at der er iværksat en efterforskning af sagen, og at politiet er på sporet af gerningsmændene.

Politiet regner med, at de har fat på dem inden for kort tid.

Halfdan Kramer fortæller, at det på nuværende tidspunkt er for tidligt at sige, hvilke paragraffer gerningsmændene vil blive sigtet efter, men at det i sidste ende sagtens kan resultere i en fængselsstraf.

Derfor opfordrer vagtchefen på det kraftigste andre til at lade være at gentage ugerningen. Man kommer nemlig meget let selv til skade – og andre kan også komme alvorligt til skade ved kast af syrebomberne.

I en anden sag er medarbejdere i Cirkus Arena chokeret, efter cirkusset er blevet udsat for en alvorlig episode. Her var blandt andet en lille pige et offer.

Illustrationsfoto