Kæmpe kø: Mere end en times ventetid på motorvej

Der er lørdag massiv kødannelse på flere danske motorveje. Det skyldes en af årets største rejsedage sammenlagt med en masse arrangementer

Lørdag er første dag i skolernes sommerferie, og er dermed også dagen, hvor mange hopper i bilen og sætter kursen sydover for at køre på ferie. Nogle har givetvis kurs mod Dortmund, hvor fodboldlandsholdet lørdag aften spiller EM-ottendedelsfinale mod tyskerne.

På det sociale medie X råder politiet lørdag bilister til at have godt med væske med i bilen, at have passene klar og at væbne sig med tålmodighed.

Det er bilister på på motorvejen ved grænsen til Tyskland holder lørdag formiddag i kø i mere end en time, oplyser Vejdirektoratet.

Køen skyldes, at tysk politi udfører grænsekontrol i forbindelse med EM-slutrunden. Grænsekontrollen varer frem til 19. juli.

Syd- og Sønderjyllands Politi har tidligere oplyst, at man regulerer trafikken på den danske side af grænsen på grund af den tyske kontrol.

Reguleringen betyder, at al trafik samles i ét spor, hvorefter lastbiltrafik ledes ad et særskilt spor, mens biler og busser ledes ind over rastepladsen ved grænseovergangen i Frøslev.

Lørdagens kø begynder omkring afkørsel 75 mod Bov og strækker sig nogle kilometer ned til selve grænsen.

Vejdirektoratet forventer generelt en presset dag på vejene lørdag. Det fremgår af direktoratets prognose for sommerferietrafikken.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan ser køen ud mod grænsen

Vejdirektoratet anvender trafiklys med farverne grøn, gul og rød til at angive, hvor stort et pres, man forventer på vejnettet, og her er lørdag den 29. juni forsynet med et rødt lys.

Værst forventes det at blive i tidsrummet mellem klokken 11 og 14.

Og det er ikke kun trafikken mod syd, som fylder på på vejene. For lørdag er også skiftedag i mange af landets udlejningsboliger, hvilket er lig med masser af biltrafik.

Vejdirektoratet oplyser, at rejsetrafikken generelt er værst på E20 Vestmotorvejen, den vestlige del af Fynske Motorvej, E45 Sønderjyske Motorvej ved Kolding og ned mod grænsen.

Derudover kan der ventes tæt trafik ved færgehavnene i Rødbyhavn og Gedser samt på motorvejen mellem Aarhus og Skærup.

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt undgår at køre i de mest trafikerede perioder.

/ritzau/