12. okt. 2022 - 16:28

Ingen Stram Kurs til folketingsvalgetPartiet Stram Kurs kommer ikke til at være på stemmesedlen den første november, når danskerne skal sætte deres kryds for, hvem de vil stemme på til folketingsvalget

Det bekræfter partilederen, Rasmus Paludan, overfor Jyllands Posten.

Istedet vil Rasmus Paludan stille op som løsgænger, hvor han har brug for 150 underskrifter fra andre stillere i den storkreds, som han selv opstiller i.

Lige nu er det lykkes Stram Kurs at få 65 godkendte vælgererklæringer, og 502 personer har igangsat en vælgererklæring. Det oplyser Indenrigs-og Boligministeriet til Jyllands-Posten.

LIGE NU LÆSER ANDRE: PRÆSTØ-SAGEN: MAND FUNDET DØD – POLITIET LEDER EFTER 30-ÅRIG KVINDE

Hvis Rasmus Paludan skal have en chance for at blive valgt som løsgænger, så kræver det omkring 20.000 stemmer. Dette er ikke blevet gjort af nogen løsgænger siden 1994, hvor det lykkedes Jakob Haugaard at skaffe så mange personlige stemmer.

LÆS OGSÅ: 12 MÆND DØMT FOR MILLIONER AF ULOVLIGE CIGARETTER: FØRST I FÆNGSEL – SÅ UD AF DANMARK!

Grunden til, at det ikke har været muligt for Stram Kurs at få flere stemmer til dette folketingsvalg, er, at de har været udelukket for at samle vælgererklæringer siden 2020, fordi Valgnævnet har udelukket dem i to år og seks måneder. Denne beslutning er blevet taget på baggrund af en afgørelse, hvor Valgnævnet afgjorde, at Stram Kurs havde snydt med indsamlingen.