Ikonisk popband får sjælden hæder

Det er første gang siden 1975, at et band får en orden af den kaliber. Med anerkendelsen stadfæster det ikoniske band deres plads i popkulturens rækker.

Så er det officielt. Det populære og folkekære svenske band ABBA får tildelt en orden for deres bedrift indenfor musik. De har således fået tildelt den sjældne royale orden Vasa for deres enestående indsats for svensk og internationalt musikliv.

Det skriver DR med reference til det svenske public service-medie SVT.

Hæderen er blevet uddelt for første gang siden 1975, og det var den svenske konge Carl Gustav, der stod for ceremonien. Samtlige af Abbas fire medlemmer var mødt op til den sjældne uddeling, som fandt sted på kongeslottet i Stockholm.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

Dronning Silvia af Sverige var også tilstede i ceremonien for at støtte sin mand og stod tilmed for klapsalverne rettet mod bandet. Abba var iført kjoler og jakkesæt, da de blev tildelt den sjældne hæder, og der var store smil blandt alle, da ceremonien stod på.

Det svenske popband Abba fik deres internationale gennembrud i 1974, da de stillede op for Sverige i Eurovision Song Contest og vandt konkurrencen med sangen Waterloo. De fire medlemmer – og modtagere af vasaordnen – er Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson og Anni-Frid Reuss.

Se også billederne, hvor grundlovsdag, ledsaget af Kongen, blev fejret på Christiansborg.