Vigtig besked om det blå sygesikringskort

Livreddere det blå sygesikringskort

Det er ikke sikkert, at kortet dækker, sådan som du tror.

Har du styr på det blå sygesikringskort?

Sommerferien er for alvor gået i gang, og der er helt sikkert mange familier rundt omkring i Danmark, der allerede har siddet oven på kufferten for at lyne det sidste.

Flere af dem har sikkert også brugt noget tid på rejseforsikring og ikke mindst det blå sygesikringsbevis. Dog ikke helt nok, hvis du spørger en ny medlemsundersøgelse, som LB Forsikring har lavet.

Hvad dækker det?

”Mange har selv en oplevelse af, at de har en viden om, hvad det blå sygesikringskort dækker i Europa, men når vi spørger ind til konkrete scenarier, kan vi se, at mange alligevel ikke ved, hvordan de er dækket med kortet,” siger Trine Bechmann Henningsen, skadechef i LB Forsikring, ifølge en pressemeddelelse.

Eksempelvis er medlemmerne blevet spurgt til, om det blå sygesikringsbevis omfatter behandling på private lægeklinikker eller privathospitaler, når man er ude at rejse.

Til det svarede omtrent halvdelen ‘ja’ eller ‘ved ikke’. Svaret er nu nærmere et rungende ‘nej’.

Ligeledes blev medlemmerne spurgt til, om det blå kort dækker hjemrejse, hvis man kommer galt afsted under ferien.

Til det svarer 46 procent af medlemspanelet ja. Det korrekte svar er også her nej.

Dækker det blå sygesikringskort en eventuel hjemrejse, hvis der opstår sygdom hos nærmeste familie i Danmark, mens man er på ferie?

17 procent af medlemmerne svarer ja, 29 procent svarer ved ikke. De resterende 54 procent rammer plet, når de svarer nej.

Rejseforsikring

”Vi vil rigtigt gerne sikre os, at vores medlemmer og andre er oplyste om, hvordan de er dækket af det blå kort på ferien, så de ikke skal opleve frustrationer og ærgrelse, hvis uheldet er ude,” siger skadechef Trine Bechmann Henningsen om det blå sygesikringskort.

Hun afslutter med at understrege, at der altså fortsat er store fordele ved at huske kortet, når man skal på ferie. Det kan dog være ekstra godt med en rejseforsikring.

“Det vigtigste råd til alle er derfor, at de husker at have det blå sygesikringskort med på ferie i Europa. Det er nødvendigt for at få behandling på offentlige sygehuse og offentlige lægeklinikker. Men de skal samtidigt huske at tegne en god rejseforsikring, hvis de gerne vil have en dækning, der går ud over det blå kort”

Papirtricket, dansetyven og lommetyven. Kender du tricktyvenes tricks? Presse-fotos.dk har lavet en oversigt og samlet en række forebyggende råd fra politiet. Læs historien her.