Tricktyvenes metoder: Dansetyven, papirtricket og lommetyven

I går blev en 33-årig rumænsk statsborger varetægtsfængslet sigtet for tyveri. Tyven brugte det såkaldte ‘papirtrick’. Kender du tricktyvenes metoder?

‘En 33-årig kvinde med rumænsk statsborgerskab blev i går varetægtsfængslet i 11 dage sigtet for et tricktyveri begået fredag eftermiddag i Indre By. Kvinden blev anholdt lørdag. Ved tyveriet blev der stjålet en mobiltelefon, hvor tyven anvendte det såkaldte papirtrick’

Sådan skriver Københavns Politi på det sociale medie X.

Og dette er blot ét af mange tricks, som tyvene benytter sig af.

Tricktyve er professionelle, og de har mange tricks i ærmet til at stjæle dine ting. Det er både mænd og kvinder, og de arbejder ofte flere sammen, hvor den ene afleder din opmærksomhed, fx ved at spørge dig om noget, mens den anden stjæler dit betalingskort, pung eller taske. Det forklarer politiet på hjemmesiden.

‘Råb op, hvis du bliver udsat for tyveri. Tiltræk dig opmærksomhed, så andre ser, hvad der foregår. Det kan skræmme tyven væk. Hvis du ser et igangværende tyveri, så ring til politiet. Læg gerne mærke til, hvordan tyven ser ud, så du kan beskrive ham/hende over for politiet. Et detaljeret signalement er vigtigt for os,’ skriver de.

Papirtricket

‘En tricktyv bruger et stykke papir, fx et bykort eller et A4-papir med tekst til at dække over en genstand. Det kan eksempelvis være en mobil på et cafébord. Mens tricktyven afleder opmærksomheden med papiret, bliver mobilen stjålet,’ skriver politiet på sin hjemmeside.

Det var netop dette trick, der fældede den 33-årige rumæner.

Dansetyven

Politiet bringer også her en beskrivelse af et andet trick, som man skal være opmærksom på:

‘Dansetyven afleder opmærksomheden fra tyveriet ved at ‘danse’ med sine ofre og går ofte efter personer med synlige værdigenstande, som fralistes under ‘dansen’.

Dansetyvene begynder nogle gange med at give en ‘high five’ eller beder ofret tage et billede, inden de bruger dansetricket. I nogle tilfælde udgiver de sig for at være flaskesamlere for at komme tættere på folk, der fx sidder i parker’

Derudover kender du nok den klassiske lommetyv, der stjæler fra din taske eller jakkelomme, når du er uopmærksom. Dette sker oftest ved travle steder, hvor der er mange mennesker samlet.

En bilist er blevet blitzet med 388 km/t, og føreren går fri for straf. Læs hvorfor her.

ONP