21. sep. 2022 - 17:52

Hotelejere snød statskassen for moms i en årerække: Idømt to års betinget fængsel og bødeÆgteparret Gorm og Ann Vibeke Lokdam er onsdag blevet dømt for momsvig. Manden får betinget fængselsstraf på to år og bøde, mens konen slipper med en bøde på 900.000 kroner. Parret ejer flere hoteller, hvoriblandt et af dem er Sauntehus Slotshotel i Hornbæk.

Ann Lokdam slipper med en kæmpe bøde, fordi retten ikke finder det bevist, at hun havde til hensigt at svindle med momsen. Derfor er hun dømt for grov uagtsomhed i forhold til momsangivelser over flere år.

Mere præcist har svindlen stået på fra 2007 til 2010, hvor ægteparret som virksomhedsejere, direktører og ansvarlige ledere snød statskassen for moms.

LIGE NU LÆSER ANDRE: DØMT: STJAL CHEFENS LOGIN OG GAV SIG SELV LØNFORHØJELSE

Anklageskriftet mod parret har været færdigt siden 2014, men der har været flere indsigelser fra Gorm og Ann Vibeke Lokdams forsvarer, som har gjort, at processen er blevet skubbet flere gange. Blandt andet har parret påstået, at en dommer ved Retten Aalborg var inhabil. Denne påstand skulle først undersøges, før man kunne taget næste skridt i retssagen. Parrets påstand blev dog ikke mødt, da det blev besluttet at dommeren ikke var inhabil.

Sådan gjorde de

Når gæsterne bookede lokaler til et arrangement, oplyste Lokdam til Skat, at gæsterne betalte separat for leje af lokaler. Dette er nemlig en momsfri ydelse. Men hvis det skal være sandt, så skal gæsterne modtage to forskellige faktura. Men da efterforskningen ruller, finder myndighederne ud af, at kunderne kun har modtaget en faktura med hele beløbet. Dermed er der blevet oplyst for lidt til Skat og statskassen er gået glip af flere millioner.