25. jan. 2023 - 13:26

Hollænder sejlede fragtskib på grund på Bornholm: Nu er der faldet dom for sprit-sejladsRetten på Bornholm har onsdag idømt en 38-årig hollandsk kaptajn en bøde for sprit-sejlads, og han er også frakendt retten til at føre skib i et år, efter at han i 2021 sejlede et fragtskib på grund på Bornholm.

Episoden fandt sted i oktober 2021, hvor den nu 38-årige hollænder sejlede fragtskibet Beaumaiden på grund ved Sorthat-Muleby på Bornholm.

Bornholms Politi skriver i en pressemeddelelse:

“18. oktober 2021 grundstødte det 88 meter lange hollandske fragtskib Beaumaiden ud for Sorthat-Muleby på Bornholm. En længerevarende efterforskning og en udtalelse fra Søfartsstyrelsen førte til, at den 38-årige hollandske kaptajn den 18. oktober 2022 blev tiltalt for tre forhold.

LÆS OGSÅ: Mistanke om alkohol på strandet fragtskib

Den 38-årige kaptajn blev tiltalt for overtrædelse af lov om sikkerhed til søs, herunder spiritussejlads med en promille på mindst 1,55 samt for at have udvist grov forsømmelse i tjenesten, idet han navigerede skibet i strid med godt sømandskab, da han forlod broen uden at være afløst. Der havde således ved grundstødningen ikke været nogen på broen i fire timer. 

Ved dagens retsmøde blev der afsagt en udeblivelsesdom, idet kaptajnen ikke mødte op. Han blev idømt en indkomstbaseret bøde på 56.000 kroner samt frakendelse af retten til at føre skib eller gøre tjeneste som styrmand eller maskinmester i et år fra domsafsigelse. Kaptajnen har 14 dages betænkningstid i forhold til at anke dommen.”

Skibet blev en turistattraktion i dagene efter, det var sejlet på grund. Det kan du læse mere om og se billeder fra ved at klikke HER.ANDRE LÆSER OGSÅ