18. okt. 2021 - 14:34

Folk valfarter til for at se grundstødt fragtskibMandag eftermiddag var der fyldt med mennesker på stranden ved Sorthat-Muleby ikke langt fra Rønne på Bornholm, som var kommet for at se det grundstødte hollandske fragtskib.

Natten til mandag, omkring klokken 03.27, stødte fragtskibet på grund, da det var på vej fra Antwerpen i Belgien til Tallinn i Estland. Det oplyser Bornholms Politi til Ritzau mandag morgen.

Skibet er lastet med gødning.

Mandag morgen og formiddag afhører politiet de i alt syv søfolk på skibet. Alle er uskadte, oplyser politiet ifølge Ritzau.

Det vides endnu ikke, hvordan skibet er stødt på grund. Politiet er mandag morgen til stede med to mand, der er blevet sejlet ud til skibet for at afhøre den syv mand store udenlandske besætning.

Der er foreløbigt ingen meldinger om skader på skibet. Ifølge politiet er der på nuværende tidspunkt heller ikke nogen fare for forurening i forbindelse med grundstødningen.

Vagtchefen fortæller dog, at der godt kan komme til at gå en del tid, før skibet er frit igen.

– Det sidder okay godt fast, så det bliver ikke bare lige sådan slæbt fri, siger vagtchefen til Ritzau.

Skibet “Beaumaiden” sidder fast cirka 300 meter fra kysten. Ifølge politiet ventes det dog ikke at skabe nogle problemer for skibstrafikken.