Holger Rune raser over ny regel: ‘Det er en joke’

Tennis - Holger Rune
Arkivfoto.

Holger Rune og Carlos Alcaraz retter skarp kritik mod den nye regel. Førstnævnte kalder det ligefrem ‘en joke’.

En ny serveregel i tennis skaber frustration blandt verdensstjerner som Holger Rune og Carlos Alcaraz.

Holger Rune var ikke i tvivl om sin holdning, da han under kvartfinalen i Japan Open mod Kei Nishikori kom i problemer med tidsgrænsen.

På et kritisk tidspunkt, hvor han var nede med matchbold, blev han straffet for at overskride tiden, noget der ifølge Rune skaber unødvendigt pres.

Den ændrede tidsregel, der begrænser den tid, spillere har mellem point, har mødt stor modstand – især fra de unge talenter, som mener, den ødelægger flowet i spillet.

“Reglen er en joke” – Holger Rune i hård kritik

Selvom Holger Rune formåede at vende kampen og sikre sig en plads i semifinalen, var han ikke imponeret over den nye regel. Efter kampen satte han ord på sine frustrationer:

“For at være ærlig så er den nye tidsregel en joke. Vi spillere har ingen tid. Jeg har set andre spillere få en straf for at overskride tiden, og det er virkelig stressende. Hvis du afslutter med en flugtning ved nettet, har du omkring 19 sekunder til at komme tilbage. Så det er super stressende.” sagde Holger Rune til TV 2.

Han understregede dog, at han forsøger at håndtere det bedst muligt, men tilføjede, at det er en udfordring for alle spillere at tilpasse sig den nye virkelighed.

Carlos Alcaraz deler Runes frustrationer

Holger Rune er ikke den eneste, der har haft svært ved at tilpasse sig.

Den spanske verdensstjerne Carlos Alcaraz udtrykte også sin utilfredshed med reglen under China Open i Beijing, hvor han gentagne gange blev advaret for at overskride tidsgrænsen.

“Det her er ikke tennis. Jeg er altid meget hurtig, og jeg får aldrig advarsler. Du gav mig to i ét sæt. Det er umuligt at spille tennis på den måde, lød det fra Alcaraz, mens adrenalinen pumpede.” sagde en frustreret Alcaraz til dommeren under kampen.

Efter kampen uddybede Alcaraz sin kritik og beskrev, hvordan reglen begrænser hans muligheder for at tage små pauser mellem pointene og genvinde pusten.

Reglen skaber debat, men resultaterne taler for sig selv

På trods af deres frustrationer formåede både Holger Rune og Carlos Alcaraz at vinde deres respektive kampe.

Men den nye serveregel ser ud til at skabe en bølge af debat blandt verdens bedste spillere.

Spørgsmålet er, om ændringen bliver ved med at skabe problemer, eller om spillerne langsomt vil tilpasse sig de nye tidskrav.

Og et andet spørgsmål er, om kritikken er det resultat, man rent faktisk vil have ud af reglen.

Den bidrager altså ikke med meget godt, hvis man spørger Holger Rune.

Et udrykningskøretøj har mandag eftermiddag ramt en bil, hvori der sad en børnefamilie. Læs historien her.

onp