25. nov. 2022 - 12:03

Hjælp efter julefrokosten? Mobil skadestue på RådhuspladsenRegion Hovedstaden har opstillet en mobil skadestue på Rådhuspladsen i København. Formålet er at hjælpe de mennesker, der kommer til skade ved julefrokosterne.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og derfor er det julefrokosttid.

Det er herligt.. Men det har det også med at betyde, at der er nogle mennesker, der kommer til skade – måske fordi de har drukket lidt mere, end de var tørstige til.

Derfor har Region Hovedstaden opstillet den mobile skadestue, som vil stå på Rådhuspladsen hver fredag og lørdag fra klokken 22-05 fra og med fredag 25. november.

“Hele sundhedsvæsenet er presset, så vi supplerer nu med en “fremskudt akutklinik” centralt placeret i København. Formålet er både at skabe tryghed blandt borgerne i de travle weekendnætter og aflaste regionens samlede akuthjælp. Initiativet vil blive evalueret efter to-tre uger, hvor vi vil tage stilling til, om det giver mening at videreføre, og om der eventuelt skal justeres på tilbuddet,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i en pressemeddelelse.

Han mener, det giver god mening at komme ud til borgerne.

“Det samme gør man jo også til større begivenheder som Folkemøde og musikfestivaler,” siger han.