Her er filmen: Fik stående applaus i Cannes

Modtagelsen af spillefilmen “Pigen med nålen” ved den prestigefyldte Cannes Film Festival har været meget rørende, fortæller filmens instruktør, svenske Magnus von Horn.

– Det var en fantastisk oplevelse. Publikum virkede til at være grebet af filmen. Da filmen sluttede var der stilhed, fordi det er en barsk film, efterfulgt af et langt stående bifald. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, siger han.

“Pigen med nålen” bygger på historien om den danske seriemorder Dagmar Overbye. Fra 1913 og syv år frem dræbte hun en række spædbørn, der var født uden for ægteskab.

Det er første gang, at en af hans film er udtaget til festivalens hovedkonkurrence. Og det er en fantastisk følelse, fortæller Magnus von Horn.

– Det er vigtigt for arthouse-film som denne, at få så meget opmærksomhed som muligt. Det er muligt i hovedkonkurrencen ved Cannes, som er festival for filmelskere, der bringer kunstneriske film til folket, siger han og fortsætter:

– Og så er det personligt en drøm, der går i opfyldelse.

Begrebet arthousefilm bruges om film af et mere kunstnerisk tilsnit, som ofte skønnes at have et mere begrænset publikum.

“Pigen med nålen” får dansk biografpremiere 5. september.