Hangglider styrter ned i ulykke

En lægehelikopter er blandt andet rekvireret til en hangglider ulykke, der er sket ved danmarksmesterskaberne. En person er bragt på hospitalet

Midt- og Vestjyllands Politi har mandag klokken 12.43 modtaget en anmeldelse om en ulykke på Fasterholt Hangglidning og Paragliding Center på Brandevej i Brande.

Her var en hangglider i luften, da vedkommende pludselig styrtede ned.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her lander lægehelikopteren ved ulykken

Ifølge indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest er hangglideren nu blevet bragt til hospitalet i Gødstrup.

“Vi fik melding om, at en hangglider var forulykket under de konkurrencer, der er i gang som en del af DM-ugen. Den tilskadekomne skulle være styrtet til jorden. Der kom både læge, ambulance og en lægehelikopter til stedet, men man valgte altså at sende den tilskadekomne med ambulancen til sygehuset i Gødstrup,” siger Bjarne Gregersen til TV Midtvest.

Han har på nuværende tidspunkt ikke nogen oplysninger om den tilskadekomnes tilstand.

Presse-fotos.dk følger sagen, der er billeder fra ulykken længere nede …

Midtjyllands Drageflyverklub beskriver hanggliding således:

En hangglider er et vægtskiftestyret fly. Det vil sige, at piloten er ophængt i dragens tyngdepunkt. Ved at gribe fat i styrebøjlen kan piloten flytte sin vægt frem, tilbage og til siderne – og dermed styre flyet.

Man kan sammenligne det med den måde fugle flyver på. De fleste hangglider-piloter har ikke motor på, men bruger udelukkende naturens kræfter til at holde sig i luften. De dygtigste piloter kan flyve mange timer og meget lange stræk .

Efter en alvorlig hændelse er Københavns Politi netop rykket ud til en travl plads. Her har betjente fundet en ung, kvæstet mand. Han er blevet hastet til hospitalet i en ambulance for at modtage behandling. Samtidig er en 65-årig mand blevet anholdt.