Fuldstændigt hensynsløst: Unge kvinder hænger ud af bil i høj fart

Flere kvinder hang ud af en bagdøre og kørte gennem byen. Føreren af bilen er blevet dømt for vanvidskørsel – hendes veninder slipper for straf.

Det var i forbindelse med fejring af de nyudklækkede studenter i år, at fejringen tog overhånd. Flere unge kvinde hang ud af bilens bagdøre, mens bilen kørte gennem byen.

Pigerne blev stoppet på Roskildevej mellem Albertslund og Glostrup. I juni og nu er den unge kvinde dømt til 60 dages fængsel.

Den 23-årige kvindelige fører af bilen er blevet dømt ved Retten i Glostrup tirsdag formiddag. Den unge kvinde forklarede, at hun flere gange opfordrede sine veninder til at sætte sig ind på bagsædet, men det hjalp ikke.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustrationsfoto

“Dommeren slog dog fast, at selvom passagererne havde medvirket ved at hænge ude af bilen, ændrede det ikke ved, at det er førerens ansvar, at en kørsel foregår på sikker og forsvarlig vis”, lyder det i pressemeddelelsen fra Københavns Vestegns Politi.

Halvanden kilometers tur viste sig at være meget dyr for den unge bilist. hun er nu dømt for vanvidskørsel, som give en straf på 60 dages ubetinget fængsel, et års ubetinget frakendelse af førerretten og konfiskation af bilen

Specialanklager i sagen understregede, at en sådan farlig tur kan have store konsekvenser for både passagerer i bilen, men også for de øvrige trafikanter.

”Det er potentielt livsfarligt for passagerer, der helt uden sikkerhed sidder udvendigt på en bil med god fart i tæt trafik. Sker der pludselig noget, eller falder de af, kunne de være kommet slemt til skade,” siger specialanklager Charlotte Møgelhøj, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

I en anden alvorlig sag er det kommet frem, at en rockerpræsident er blevet kendt skyldig. Manden har sat ild til flere personer.