Forsvarschefen bliver fyret

Illustrationsfoto

Forsvarschef Flemming Lentfer er hjemsendt, oplyser forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) på et pressemøde.

Det sker efter en sag, der har fregatten “Iver Huitfeldt” som omdrejningspunkt.

Ministeren har ikke længere tillid til Flemming Lentfer, men Troels Lund Poulsen vil ikke sige, hvorfor han ikke har det længere.

– Med de udfordringer, vi står overfor, er der brug for en ny forsvarschef, siger Lund Poulsen.

Meldingen kommer efter sagen om tekniske fejl på fregatten “Iver Huitfeldt”.

Sagen kom til offentlighedens kendskab tirsdag, da forsvarsmediet Olfi kunne fortælle, at “Iver Huitfeldt” oplevede systemsvigt og defekt ammunition under et droneangreb 9. marts.

Tirsdag krævede Lund Poulsen en hurtig redegørelse om sagen. Den fik han onsdag morgen fra Forsvarskommandoen, siger ministeren. Dele af indholdet fik TV 2 fat i, inden ministeren kunne underrette sagens detaljer til forsvarsordførerne i forsvarsforligskredsen.

I redegørelsen frikender Forsvarskommandoen sig selv og oplyser ifølge TV 2, at Forsvarsministeriet var informeret om fregattens tekniske fejl.

Det afviste Lund Poulsen klart tirsdag, og det gentager ministeren onsdag på pressemødet.

– Jeg har ikke været vidende om den indberetning, der kom fra kaptajnen 13. marts. Jeg ser med absolut stor alvor på det, der er sket, siger Lund Poulsen.

Ministeren siger desuden, at han inden pressemødet har modtaget endnu en redegørelse fra Forsvarskommandoen med andre oplysninger end det lækkede. Hvilke oplysninger vil ministeren ikke røbe. Men han har bedt om en endelig redegørelse, der skal være klar i næste uge.

Generalmajor Michael Hyldgaard bliver fungerende forsvarschef, oplyser ministeren.

LÆS OGSÅ:

To unge mænd døde: Kørte frontalt ind i lastbil

Drabsforsøg: 19-årig knivstikker elev i ryggen