Folkeskole i chok: Fire børnehaveklassebørn bragt på hospitalet

Fredag middag er mindst fire ambulancer rykket ud til en jysk folkeskole efter et alarmopkald fra personalet

Fire piger fra 0. klasse på Risskov Skole i Aarhus-bydelen Risskov er fredag middag blevet bragt på hospitalet af ambulancer.

Det sker, efter pigerne har spist den giftige plante Guldregn, fortæller skoleleder Peter Stadsgaard Storm til TV 2 Østjylland.

Han fortæller, at pigerne umiddelbart ikke viste tegn på at have det dårligt.

“De har spist nogle frø fra planten Guldregn. De er farlige, og derfor er de sammen med forældrene kørt af sted til nærmere undersøgelse nu. Men der er ro på,” fortæller skolelederen til mediet.

Ifølge Giftlinjen er Guldregn buske eller træer med trefligede blade og gule blomster, der hænger i lange klaser.

De blomstrer i maj og juni, og i foråret kommer klaserne af grønne ærtelignende bælge med hver især tre til fem frø.

Hvis man kommer til at indtage de giftige frø, kan man i løbet af de næste 30 minutter til et par timer få kvalme, mavesmerter, opkastninger, slimhindeirritation, sløvhed, hjertebanken, pupiludvidelse og eventuel feber​​​​​​​.

Hvis man er i tvivl, om man er blevet forgiftet, skal man kontakte Giftlinjen på telefon 8212 1212.

Peter Stadsgaard Storm vil som konsekvens af episoden på Risskov Skole tale med de omkring 1.000 elever om, hvad man må, og hvad man ikke må.

Episoden skete omkring klokken 12.50, og skolelederen vil senere kontakte forældrene til de fire piger for at høre, hvordan det går.

I en anden alvorlig sag er en mand blevet fløjet til hospitalet i en lægehelikopter. Det sker efter en uhyggelig ulykke i et ellers roligt kvarter, hvor han kun selv har været involveret.

Illustrationsfoto