Fødselsdags tæsk: Børn frygter skolen på deres fødselsdag

Agedrup Skolen

Fyns Politi har modtaget henvendelser om vold og trusler mellem elever på Agedrup Skole. 

Det oplyser politiet til TV 2 Fyn.

Politikredsen modtog tre henvendelser om vold og trusler sidste år, mens den også har modtaget henvendelser om to konkrete episoder i år.

De to sager fra i år omhandler fire unge, som har fået det dårligt efter indtagelse af det, der “formentlig er hash”, skriver mediet.

Udmeldingen kommer, efter at flere medier mandag har skrevet om et brev, som flere end 100 forældre fra skolen har sendt til forskellige myndigheder.

Brevet er sendt til skolen, til undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) og Odense Kommunes Børne- og Ungeforvaltning.

Forældrene skriver i brevet, at Agedrup Skole har været en tryg skole tidligere. Men “normalen” har flyttet sig markant, lyder det i brevet, som Fyens Stiftstidende har trykt.

(Artiklen forsætter under billedet)

Agedrup skole

Ifølge forældrene dækker den uacceptable adfærd blandt andet over trusler med kniv ned til 4. klasse og indtag af alkohol og euforiserende stoffer.

På forældregruppens liste over konkrete tilfælde af uacceptabel adfærd er også krænkelser af seksuel karakter samt vold og tæsk, i anledning af at børn fylder 11 år.

Forældrene skriver brevet, fordi de ikke oplever at blive taget alvorligt af skolens ledelse.

Sagen udfolder sig i kølvandet på en lignende sag fra Borup Skole på Sjælland.

Det er blevet beskrevet af flere medier herunder sn.dk og TV 2, at flere elever i Borup Skoles indskoling angiveligt er blevet udsat for grænseoverskridende adfærd som vold og i nogle tilfælde grove seksuelle krænkelser.

I sagen på Agedrup Skole hævder forældrene, at ingen af de oplevelser, som både børn og skolen selv ifølge forældrene har kommunikeret gennem de sidste par år, har “medført så meget som én enkel dags bortvisning”.

Som kommentar til forældrenes brev har skolechef i kommunen Nikolaj Juul Jørgensen sagt, at man ser på sagen med stor alvor.

– Vi er i gang med at danne os et overblik over de rejste kritikpunkter, hvordan der er handlet på de konkrete punkter, samt ikke mindst hvad det måtte kalde på af handling den kommende tid, lyder det i en skriftlig kommentar.

LÆS OGSÅ: ‘MOR JEG TROR JEG HAR EN BABY I MAVEN’