Fire mænd tiltalt: Seriemorder udsat for voldsomt overfald i fængslet

Der er netop blevet rejst tiltale mod fire mænd for et overfald i fængslet på seriemorderen James Schmidt. Ved overfaldet blev James Schmidt blandt andet stukket i ryggen med en smørekniv

Den 26. marts i år blev seriemorderen og voldtægtsforbryderen James Schmidt ifølge anklageskriftet overfaldet i Storstrøms Fængslet af fire mænd på 20, 20, 34 og 35 år.

Overfaldet skete omkring klokken 18.20 i fængslets afdeling C4, hvor en af de tiltalte startede med at indtage en truende stilling med et krus i den ene hånd, mens han ifølge tiltalen sagde: “Vi smadrer dig, og slår dig ihjel. Vi ved, hvem du er, vi har set programmet, og hvis du ikke fortæller os sandheden, så slår vi dig ihjel.”

Det skriver B.T., der har fået aktindsigt i anklageskriftet.

Kort efter forsøgte seriemorderen og voldtægtsforbryderen at tilkalde hjælp via et nødhjælpsanlæg, men det blev han skubbet væk fra.

SE OGSÅ: TEENAGER DRÆBT I ULYKKE MOD TRÆ

Ifølge anklageskriftet fik James Schmidt herefter stukket en smørekniv i ryggen, ligesom han blev slået og sparket.

Under overfaldet fik han mindre skrammer og et sår, der skulle sys.

James Schmidt hed tidligere Lual Yai Fayin Lual. Men efter en livstidsdom for tre drab begået på pensionister, ændrede han navn.

James Schmidt blev i 2011, da han var 17 år, idømt forvaring i byretten og landsretten for voldtægt af en 14-årig pige og drabsforsøg på en kvinde. Højesteretten omstødte dog de to tidligere retsinstansers domme til syv års fængsel på grund af James Schmidts unge alder.

I marts 2021 blev James Schmidt kendt skyldig i drabene på 81-årige Inez Hasseblad, 80-årige Peter Jensen Olsen og på 82-årige Eva Hofmeister. Det fik han livstid for.