04. nov. 2022 - 17:25

Fire mænd dømt for vold, røveri og kidnapning – den ene nu udvist af DanmarkFire mænd fik mellem halvandet og to års ubetinget fængsel i en sag fra Holbæk om vold, røveri og kidnapning. Den ene af mændene blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.

Alle fire mænd på 20, 21, 22 og 23 år blev dømt for vold, ulovlig tvang, frihedsberøvelse, trusler og røveri ved sammen at have kidnappet en 22-årig mand den 19. januar 2022 umiddelbart efter midnat.

Her blev han passet op ved sit hjem i Holbæk af de maskerede og bevæbnede mænd, der truede ham og tvang ham til at sætte sig ind i sin bil og køre med dem til Ladegårdsparken i Holbæk.

Under køreturen sad to af de nu dømte mændi den 22-åriges bil, mens de øvrige kørte efter i en korttidslejet varebil.

Den 22-årige fik holdt kniv mod sin hals og fik flere slag i hovedet.

LÆS OGSÅ: Efter pressemødet: Det ved vi nu om drabet på 37-årig gravid kvinde

Efter et ophold i Ladegårdsparken med yderligere vold og trusler tvang mændene den 22-årige til at køre retur til sin bopæl.

Her holdt to af de nu dømte vagt foran opgangen, mens de to øvrige satte en kniv mod den 22-åriges ryg og fulgte med op i hans lejlighed, hvor de tog sko, tøj, et par Airpods og kontanter.

Den 22-årige blev derefter tvunget til at sætte sig på en stol med hænderne på ryggen og en affaldspose over hovedet. Herefter filmede de, at de førte de en kniv rundt på hans afklædte overkrop.

“Det har hele tiden været vores opfattelse, at sagen bunder i et opgør i et kriminelt bandemiljø. Jeg er meget tilfreds med, at flere centrale personer i den konflikt nu er stillet til ansvar for deres brutale kidnapning af en uskyldig, ung mand, der ikke havde nogen andel i konflikten,” siger anklager Sebastian Stentoft fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den 23-årige blev desuden dømt for i oktober 2021 at have besiddet patroner til et skydevåben, og for at have overfaldet en anden ung mand ud for Rosen i Holbæk. Den 21-årige blev dømt for at have besiddet en machete.

Den ene af de fire dømte er ikke dansk statsborger, og han blev udvist af Danmark for bestandigt.

Alle de fire dømte har anket deres sager til Østre Landsret. Retten i Holbæk besluttede dog, at alle mændene skal være varetægtsfængslede under ankesagen.