FCK-fans raser over elendige præstationer: Dropper kast med badedyr

Her kan du ses FCKs guldfejring i 2023

De allermest inkarnerede FCK-fans opfordrer nu alle tilhængere til at droppe traditionen med at kaste badedyr i sidste hjemmebanekamp. Det sker ifølge fansene, fordi der intet er at fejre

Total dårlige spillerpræstationer. For mange spillere, der har spillet under niveau i ligaen og i pokalen. Fuldstændig uacceptabelt.

Sådan lyder begrundelsen fra nogle af FCKs mest trofaste fans Sektion 12 til at droppe traditionen om at hylde spillerne ved at kaste badedyr ned på banen i københavnerklubbens sidste hjemmebanekamp i sæsonen.

På fangruppen Sektion 12s hjemmeside holder tilhængerne sig ikke tilbage med deres meninger om årets præstation.

‘Det er utopi at tro, at vi vinder det danske mesterskab hvert eneste år. Dén målsætning må vi leve med at gå på kompromis med. At udvise respekt og stolthed over den ære det er at bære vores trøje. Faglig stolthed og professionalisme, både på banen og på ledelsesgangen. Dét er derimod ting, vi aldrig accepterer at gå på kompromis med,’ skriver tilhængerne på hjemmesiden og tilføjer:

‘I denne sæson har vi været vidne til et utal af spillere, som ikke har kunne sætte sig op til kampe i ligaen og pokalen, men sagtens har kunnet, når Champions League-hymnen har lydt. Det er en skændsel. Aldrig har vi haft en dyrere trup og stab. Aldrig har F.C. København tjent flere penge.’ 

‘Til trods for dette har vi måtte være vidne til en trup med åbenlyse mangler, og sjældent har vi set så mange horrible præstationer, der hvor det betyder allermest. Aldrig før har et FC København-hold fået den opbakning sæsonen igennem, som tilfældet er med det nuværende hold. Takken blev, at man kun gad, da spotlyset ramte. Det vil vi ikke finde os i, lyder det blandt andre i opslaget fra nogle af FCK’s mest inkarnerede fans.’

Sektion 12 opfordrer efterfølgende både på sin hjemmeside og på gruppens Facebook-side at droppe traditionen med badedyr i Parken, selv om det er noget, som har holdt ved i mange år.

‘Søndag burde have været en glædens dag, hvor vi traditionen tro ønskede spillere og stab god sommerferie. En sommerferie de i stedet valgte at tage forskud på. Derfor opfordrer vi ALLE til at droppe badedyr på søndag. Hyldest er ikke noget, man tager for givet i FC København – det skal man gøre sig fortjent til,’ skriver Sektion 12 i et Facebook-opslag og tilføjer:

‘Når alt dette er sagt, opfordrer vi selvfølgelig alle til at komme på stadion søndag. Som det har været tilfældet hele sæsonen, står vi der igen for klubben og byen. Hellere tabe med F.C. København end vinde mesterskabet med GFH.’

Søndag klokken 17.00 spilles sidste runde af årets Superliga, hvor FC København mindst skal bruge en uafgjort og dermed adgang til en play off-kamp mod syvendepladsen om europæisk fodbold i næste sæson.