Farhads familie meldte betjente for vold – nu efterforskningen stoppet

Statsadvokaten i Viborg indstiller efterforskningen af fire betjente, som en syrisk familie fra Vejle havde anmeldt for vold.

Det skriver den i en pressemeddelelse på anklagemyndighedens hjemmeside.

De fire betjente var ansat hos Sydøstjyllands Politi og blev kædet sammen med 16-årige Farhad Tobers forsvinden den 9. april 2022 i Vejle, som DR afdækkede i dokumentaren “Forfulgt af politiet?”.

Efterforskningen er indstillet, “da der ikke er den tilstrækkelige bevismæssige sikkerhed for, at betjentene har begået noget strafbart”, lyder det pressemeddelelsen.

Statsadvokat Jakob Berger Nielsen uddyber i pressemeddelelsen:

– Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har gennemført en grundig efterforskning, ligesom alt fremkommet videomateriale, som anmeldernes advokat har villet udlevere, er gennemgået.

– På dette samlede grundlag kan det ikke afvises, at der har været det fornødne grundlag for den foretagne magtudøvelse, ligesom mistanken om de øvrige forhold ikke er underbygget i en sådan grad, at efterforskningen bør fortsætte, siger han.

DR’s dokumentar, “Forfulgt af politiet?” udkom 9. oktober 2025.

Den kredser om en familie, som i længere tid følte sig jagtet af politiet i Vejle. Før dokumentaren blev offentliggjort, var et af familiemedlemmerne, den dengang 16-årige Farhad Tober, forsvundet.

Efter udgivelsen af dokumentaren blev drengen genforenet med sin familie.

Sydøstjyllands Politi er desuden blevet kritiseret for visse betjentes angiveligt hårdhændede fremfærd i artikler i Politiken. Her blev en specialpatrulje kaldt for “tæskeholdet” i Vejle.

Fire betjente, som var del af specialpatruljen, blev efter DR-dokumentaren og Politikens artikler udsat for chikane og trusler på sociale medier.