09. feb. 2024 - 15:45

En død: Bus med danskere kører ud over skrænt og ruller fem gange rundtDanske unge hjalp hinanden og ringede til deres pårørende, da en bus i Thailand forulykkede natten til fredag

De 13 danske statsborgere, der har været involveret i en busulykke i det nordlige Thailand natten til fredag, fortæller, at hændelsen har været meget traumatisk.

Det beretter Karin Tranberg, direktør i SOS International Travel Care Division, der yder hjælp til de unge og deres pårørende.

– Nogle af dem kan ikke huske, hvad der er sket, mens andre godt kan huske og ikke har slået hovedet, siger direktøren.

– De har hjulpet hinanden og fundet deres mobiltelefoner frem og ringet til deres pårørende.

De unge fortæller til SOS International, at minibussen havde kørt uhensigtsmæssigt forud for ulykken, hvor bussen røg ud over en skrænt og rullede fem gange rundt.

Som følge af ulykken er nogle af de unge i kritisk tilstand, men hospitalet i Chiang Mai, som de er indlagt på, vurderes til at kunne yde den rette behandling, lyder det.

Assistancevirksomheden har desuden en dansk læge på sagen, som hele tiden kontrollerer behandlingen med de thailandske læger.

– Og så taler han med patienterne selv for at høre, hvordan de har det, siger Karin Tranberg.

Steen Hommel, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice, fortalte tidligere fredag, at nogle af de tilskadekomne allerede er blevet udskrevet efter lettere skader.

Men det har SOS International ikke fået at vide, siger Karin Tranberg.

– Det kan være, at nogle af dem rent medicinsk ikke behøver behandling, fordi det for nogle af dem handler om et håndled eller et kraveben, siger hun.

– Men jeg tror, at de (hospitalet, red.) har holdt dem der, så de er samlet som en gruppe, tilføjer direktøren.

Den thailandske chauffør har mistet livet.

Steen Hommel siger, at der vil være en politiefterforskning lokalt, ligesom han bekræfter, at de 13 danske statsborgere er mellem 19 og 24 år.

Ulykken skete omkring 700 kilometer nord for Bangkok.

/ritzau/