Elon Musk truer med at forbyde ansatte at bruge Iphones

Elon Musk, administrerende direktør i blandt andet Tesla, truer med at forbyde brugen af produkter fra Apple for de ansatte i hans selskaber.

Det skriver han i et opslag på det sociale medie X.

Udmeldingen kommer, efter at Apple mandag offentliggjorde, at selskabet integrerer kunstig intelligens fra OpenAI i en række styresystemer til produkter som iPhone, iPad og computere.

– Hvis Apple integrerer OpenAI i sine styresystemer, kommer brugen af Apple-produkter til at blive forbudt i mine selskaber. Det er et uacceptabelt sikkerhedsbrud, skriver Elon Musk.

Han skriver yderligere, at alle, der besøger hans selskaber, vil blive tvunget til at aflevere deres Apple-produkter i døren.

Det har længe været rygtet, at Apple ville integrere kunstig intelligens (AI) i sine styresystemer, da mange af selskabets konkurrenter – som Meta, Google og Samsung – allerede har AI-integration i flere af deres produkter.

Apple-produkter vil blandt andet få adgang til OpenAI’s nyeste sprogmodel, GPT-4o.

Siden OpenAI’s chatbot, ChatGPT, blev introduceret i 2022, har der været skarp konkurrence på markedet for AI-teknologi – særligt mellem techgiganterne Microsoft og Google såvel som Meta og tech-startups som Anthropic og Stability AI.

Elon Musk var selv med til at stifte OpenAI i 2015, men forlod foretagendet i 2018.

Senere har Musk sagt, at han forlod OpenAI, fordi han var utilfreds med topchef Sam Altmans profitorienterede tilgang.

Elon Musk sagsøgte OpenAI i marts med beskyldninger om, at selskabet har brudt de betingelser, som virksomheden opstillede, da den blev stiftet i 2015.

Elon Musk ejer X, som tidligere var kendt under navnet Twitter, og er også administrerende direktør i rumfartsselskabet SpaceX.

Lige nu stiger en stor røgsøjle op fra en bilbrand i Storkøbenhavn. Læs historien her.

Presse-fotos.dk hænger sammen ONP. Læs også nyheder her.