Efterlyst for knivstik i Hobro anholdt i Italien

Arkivfoto

En 40-årig mand, som har været efterlyst siden lørdag, hvor han er mistænkt for at have stukket en 37-årig mand på Randersvej i Hobro, blev mandag anholdt i den italienske by Milano.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Det 37-årige offer er fortsat i livsfare efter knivstikkeriet.

Ifølge politiet, er manden tirsdag stadig i ‘yderst kritisk tilstand’.

Han blev alvorligt såret og modtog førstehjælp på stedet, hvorefter han blev fløjet til behandling på hospitalet med helikopter.

LÆS OGSÅ: “MELD DIG, VI VED, HVEM DU ER!”

International efterlysning

Politiet blev hurtigt opmærksomme på den 40-årige mand, som blev mistænkt og lørdag blev efterlyst med navn og med foto.

Søndag blev den 40-årig fremstillet og fængslet i et grundlovsforhør in absentia (hvor den sigtede ikke er til stede red.). Herefter kunne politiet nemlig udstede en international arrestordre på manden.

Politiet har ikke givet mange detaljer om anholdelsen, som altså fadt sted i lufthavnen i Milano.

Arbejder på at få udleveret den mistænkte mand til Danmark

Nordjyllands Politi oplyser, at man nu er i færd med at få den anholdte udleveret til Danmark hurtigst muligt.

– Det har jeg ikke på nuværende tidspunkt tidshorisonten på. Vi har respekt for den proces, der nu skal køre hos vores kolleger i Italien og så er vi klar til at hente den anholdte mand til Danmark, når italienernes politiarbejde i forbindelse med anholdelsen er afsluttet, siger Carsten Straszek. som er politikommissær ved Nordjyllands Politi.

– Vi efterforsker på fuldt blus. Vi har stadig et stort arbejde foran os. Det består blandt andet i at kortlægge hele forløbet før, under og efter knivstikkeriet, siger han videre.

Carsten Straszek takker alle borgere, der har henvendt sig med oplysninger om sagen, der af politiet behandles som drabsforsøg.

Samtidig opfordrer han stadig folk til at henvende sig, hvis man har oplysninger i sagen.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på 114.