24. jun. 2022 - 15:48

Dramatiske aktioner med maskinpistolbevæbnet politi i nat: Nu er der nytLÆS optakten her.

Tungt bevæbnet politi var til stede ved flere lokationer på samme tidspunkt torsdag aften og nat. Betjente med maskinpistoler afspærrede en motorvejstilkørsel, og flere besynderlige anholdelser blev fortaget næsten samtidig – men mest dramatisk var det ved Loomis pengefirma i Taastrup.

Nu har Presse-fotos.dk nyt fra Københavns Vestegns Politi.

Redaktionen spekulerede i, om i alt tre aktioner torsdag aften og nat havde forbindelse til det massive opbud af politi med maskinpistoler foran Loomis på Litauen Alle i Taastrup i nat. Svaret er, at to af aktionerne havde sammenhæng. Den sidste havde ikke.

SE OGSÅ: FLERE SKUD VED STUDENTERVOGN

Lad os starte med at afkræfte, at anholdelserne i Søborg havde nogen relation til aktionen i Taastrup. Her blev en 27-årige mand anholdt for at være bevæbnet med en 9mm pistol. Vestegnens Politi oplyser fredag eftermiddag til Presse-fotos.dk, at der ingen sammenhæng er mellem anholdelsen i Søborg og opbuddet i Taastrup.

Men det viser sig, at de to andre aktioner kan kædes samme med det massive fremmøde af politibetjente ved Loomis i Taastrup.

Ved den ene aktion blokerede betjente en motorvejstilkørsel med maskinpistoler, og ved den anden aktion stoppede politiet en hvid Toyota-kassebil på motorvejen.

Vestegnens Politi forklare hele sagen med, at man har været ude til et mistænkeligt forhold ved Loomis. Ifølge Presse-fotos.dks oplysninger har Vestegnens Politi reageret resolut og skarpt, fordi det mistænkelige forhold har foregået omkring et pengefirma.

Derfor stoppede man også den hvide Toyota på motorvejen mellem Værløse og Farum, fordi man troede, at denne bil havde forbindelse til det mistænkelige forhold, politiet var ude til ved Loomis. Men det viste sig, at der ingen fare på færde var, og bilisten fik lov at køre videre.

Motorvejstilkørslen blev blokeret af betjente med maskinpistoler, fordi man ville være på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer. Motorvejstilkørslen ligger få hundrede meter fra Loomis.

Presse-fotos.dk har hele fredag forsøgt at få Vestegnens Politi til at beskrive, hvad det ’mistænkelige forhold’ dækker over. Men det har ikke været muligt at få mere ud af politiet på nogen måde. Det har heller ikke været muligt at få dem til at fortælle, hvorfor de ikke kan uddybe.

Vestegnens Politi kan dog oplyse, at der ikke er fare på færde, og alt er under kontrol. Politiet vil gerne gøre det klart, at de rykker resolut og stærkt ud, når visse steder, personer og/eller begivenheder kommer under særlige mistanker, og det var altså, hvad der skete her.

Politikredsen oplyser, at der ikke pågår en videre efterforskning

SE OGSÅ: MOTORVEJSULYKKE: LASTBIL BRAGER GENNEM AUTOVÆRN OG OVER I MODSATTE VEJBANE

Presse-fotos.dk har også forsøgt at få en kommentar fra Loomis. Sikkerhedschefen hos Loomis Henrik Hørup henviser til Vestegnens Politi, og har eller ingen kommentarer til sagen.