Dødsmission kostede Rene livet: Fem mænd dømt

54-årige Rene Carstensen - Foto: Privat

Tre mænd bestilte og foranledigede, at Rene Carstensen blev overfaldet i januar 2023. Han blev 54 år

I en sag om et dødeligt overfald på driftslederen på Dragør Fort i januar 2023 findes to rockere fra Bandidos af Københavns Byret skyldige i manddrab.

Kendelsen er afsagt fredag eftermiddag.

De to 29-årige mænd – henholdsvis officer hos Bandidos på Amager og såkaldt prospect – havde ikke noget udestående med offeret, den 54-årige René Carstensen, og kendte ham ikke i forvejen. Han døde af flere knivstik i brystet.

De to var bestilt til at begå overfaldet, fastslår nævningetinget.

Bagmændene var tre mænd i 50’erne. De er fundet skyldige i medvirken til vold af særlig farlig karakter.

Den ene er en 57-årig virksomhedsejer, der havde en forretningsmæssig konflikt med driftslederen. De to andre er en 50-årig, der tidligere har været med i Bandidos, og en 51-årig, der indtager en høj position i rockergruppen.

Under sagen har en af dem sagt, at det var meningen, at Carstensen højst skulle tildeles nogle lussinger. Men det endte altså langt mere blodigt.

I rettens kendelse hedder det, at planlægningen og forberedelsen var omfattende.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet arbejder her på Dragør Fort i timerne efter drabet

Overfaldet blev bestilt, da en grov smædekampagne mod Carstensen ikke havde den effekt, som virksomhedsejeren ønskede.

I kampagnen blev der i Dragør opsat 72 ærekrænkende plakater om Carstensen, som helt grundløst blev beskyldt for at sugardate en 16-årig pige.

Derefter blev volden bestilt. Virksomhedsejeren var utålmodig. Flere gange rykkede han for at få forbrydelsen sat i gang, konstaterer retten.

Byretten mener, at de tre mænd måtte have anset det som overvejende sandsynligt, at de bestilte voldsmænd ville bruge våben.

Derimod ser byretten ikke beviser for, at de havde til hensigt, at offeret ville blive udsat for brutal vold under såkaldt særdeles skærpende omstændigheder. Denne alvorligere bestemmelse i straffeloven havde anklagemyndigheden rejst tiltale om.

René Carstensen blev overfaldet nær Dragør Fort først på aftenen. Han forsøgte at forsvare sig mod de to rockere, men forgæves.

Den ene holdt den 54-årige nede, mens den anden satte sig overskrævs på ham og stak ham flere gange i brystet med kniv, fastslår retten.

Sagen fortsætter tirsdag med udmåling af straffen til de fem.

/ritzau/